Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Dames 1 aan kop na gelijkspel tegen Het Nieuwe Diep

Divers

Een gastvrije ontvangst op de tweede competitiedag door de dames van de Noord Hollandse golfclub. Golfbaan Sluispolder is een mooie polderbaan met prachtige vergezichten op de duinen van Bergen en de weidevelden waar de koeien en schapen hun voorjaar vieren. Het is een prima dag om te golfen, mooie wolkenpartijen, af en toe het zonnetje en een zachte wind van zee.

Vooraf zijn de dames gewaarschuwd dat de baan nogal zompig is en de greens niet optimaal. Vol goede moed beginnen de foursome partijen tegen Het Nieuwe Diep. De dubbels die gewoonlijk altijd goed zijn voor zeker 4 punten lopen niet. Alle 3 partijen gaan verloren en dus lunchen met een 6 – 0 achterstand. In de middagronde wordt het team vanaf hole 10 geconfronteerd met een baan die aanvoelt alsof je over een waterbed loopt. De singles (inmiddels gewend aan de terreinomstandigheden) verlopen uitstekend. De partij van Thea Bakker gaat gelijk op maar zij verliest haar single nipt. Nanda Gerbers heeft na 9 holes een grote voorsprong; echter haar tegenstander moet de partij na 9 holes met een blessure staken. De 1e 2 punten zijn binnen. Marijke de Beer-Dogger en Anita Hiemstra winnen hun partij na een spannende strijd op de 18e hole.

Tillie van der Poel heeft weinig moeite met haar tegenstander en wint ook haar partij. Weer 6 punten binnen. De laatste partij moet de beslissing brengen. Winnen? Verliezen? Of gelijk?. Het hele terras staat in spanning op de 18e hole te kijken. Helene van Wijhe eindigt met een gelijkspel en brengt na een spannende strijd het laatste wedstrijdpunt binnen. De eindscore tegen Het Nieuwe Diep wordt 9 – 9. Klasse voor het team. In de totaalstand staat Dames 1 in het klassement bovenaan met 3 wedstrijdpunten, gelijk met het team van Het Nieuwe Diep.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 1 uur geleden 4
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 21 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen gisteren
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30