Lotte Kikkert op balk
Lotte Kikkert op balk

Dit artikel is geschreven door
Turngroep Texel

TGT is een samenwerkingsverband mbt tot de selectie tussen GOS & GVT.

TurnGroepTexel turnt zichzelf in de kijker

Sport

Afgelopen weekend hebben 21 turnsters van TGT goede prestaties geleverd tijdens de tweede Rayonwedstrijd in Den Helder. Dat leverde voor een aantal turnsters weer een medaille op. Wilt u onze turnsters in actie zien? Kom dan op 12 en 13 maart naar de wedstrijd in Ons Genoegen

Anneke Poszig (Pupil1 D3) en Afra Mevius (Jeugd1 D2) hadden weer de eer om als eerste te starten. Beiden lieten een mooie wedstrijd zien. Poszig behaalde met net een 0,10 te kort het podium niet en werd 5e. Mevius belandde wel op het podium, zij werd 2e.

Dionne Daalder en Lotte Kikkert (Pupil2 D3) lieten beiden een mooie oefening zien op sprong en brug. Kikkert eindigde zelfs bij deze toestellen op de 1e plaats. Helaas verloren zij punten op vloer en vooral de balk. Daalder eindigde op de 7e plaats en Kikkert werd 11e. Ciska Beumkes en Thirza Schulze (Jeugd1 D3) lieten beiden een mooie wedstrijd zien. Dit resulteerde voor Beumkes  in de 3e plaats, Schulze werd ondanks haar griep toch 4e.

Isa Schouwstra, Mesa van den Elst en Estelle Eelman (Pupil1 D2) hadden een wisselende wedstrijd. Schouwstra liet een prachtige brugoefening zien, waarmee ze haar concurrenten ver achter zich liet. De uitvoering van de vloer- en balkoefeningen ging niet helemaal lekker, toch werd ze uiteindelijk 9e. Eelman werd 14e en van den Elst 16e.

Danielle Blom, Asha Zijm, Nienke Kikkert en Lente van der Vis (JuniorG 6e divisie) lieten wisselende resultaten zien. Kikkert werd, ondanks ontbreken van de muziek, 4e op vloer. Topper in deze wedstrijd was Zijm. Zij behaalde haar verdiende 1e plaats.

Babs de Haan (JuniorE 4e divisie) had last van zenuwen. Dit kostte haar een aantal punten bij de eerste twee toestellen. Toch herpakte ze zich en liet een paar nieuwe elementen op brug en balk zien. De Haan eindigde uiteindelijk op de 12e plaats.

Fleur Oosterhof, Bo Koorn, Saphie Brieko, Roos Zegel, Mirte Schuijl en Cinta van Beusekom (Instap D2) lieten ook een wisselende wedstrijd zien. Balk is voor deze turnsters het minste onderdeel. De vloeroefening en sprong gaat hen beter af. Schuijl werd 18e, Zegel 20e, van Beusekom 23e, Koorn 32e en Brieko 33e. Oosterhof heeft na een lange blessure de draad weer opgepakt en werd 38e.

Danielle Polderman (SeniorenE 5e divisie) sloot het weekend af . Door een val op de balk verloor zij punten, maar zij liet wel weer een mooie sprong zien en werd uiteindelijk 9e.

 Zegel, Poszig, Mevius, Beumkes, van der Vis, Zijm en de Haan zijn doorgestroomd naar de Regiokampioenschappen  op 21 mei in Den Helder.

TGT is een samenwerkingsverband tussen de twee turnverenigingen GOS uit Oudeschild en GVT uit Den Burg. De volgende wedstrijd is op 12 en 13 maart a.s. TGT heeft de eer om deze Rayonwedstrijd op Texel te organiseren. Publiek is van harte welkom!

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45