Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bisoscoop

Di Caprio op jacht naar Oscar

Divers

The Revenant, de film die Leonardo di Caprio dan eindelijk zijn Oscar moet opleveren, doet deze week zijn intrede in Cinema Texel. Andere nieuwkomers zijn de Nederlandse thriller Sneekweek en The Finest Hours 3D.

The Revenant

The Revenant is een meeslepende en intrigerende filmervaring, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is een episch avontuur van één man over overleven en de buitengewone kracht van de menselijke geest. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer en voor dood achtergelaten door zijn gezelschap. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen en wordt hij verraden door zijn vertrouweling John Fitzgerald (Tom Hardy). Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

Sneekweek

Sneekweek is een sexy thriller met een knipoog die draait om zes studenten 3 meiden, 3 jongens die los willen gaan tijdens Sneekweek. Maar de week zeilen en wilde feesten begint al met een mysterie: wie heeft de gigantische villa voor hen geregeld? Is het hun stille nieuwe huisgenoot, met wie ze een heftig geheim uit het verleden delen? Who cares; het feest kan beginnen! Maar als Merel (Carolien Spoor) heftige nachtmerries krijgt, gemaskerde figuren ziet rond de villa en één van haar vrienden door een combinatie van medicijnen bizarre bijwerkingen krijgt, verandert de vakantieweek in een gruwelijke nachtmerrie.

The Finest Hours 3D

Op 18 februari 1952 wordt de Oostkust van de Verenigde Staten geteisterd door een van de zwaarste stormen ooit. De SS Pendleton, een T2-olietanker die onderweg is naar Boston, wordt zwaar getroffen. Het schip breekt doormidden en 30 bemanningsleden zitten als ratten in de val. De bemanning zal alles op alles moeten zetten om deze zware storm te overleven. Het Amerikaanse Kustwachtstation geeft bevel om de mannen te redden. In een houten reddingsboot moeten zij de ijskoude, 20 meter hoge golven en orkaankrachten trotseren.

Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 3 minuten geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 5 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen gisteren 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3