Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Caspers en Van Heerwaarden doen goede zaken

Sport

Fenny Caspers en Peter van Heerwaarden waren de sterkste in de achttiende speelronde van de klaverjascompetitie. John Vlaming en Eric Jan Geus blijven ruim aan de leiding.

Caspers en Van Heerwaarden waren goed op dreef. De basis voor de rondewinst werd gelegd in het derde spel met een score van 2205 punten. Zij haalden 7256 punten. Opvallend genoeg is dat voor deze toppers pas de eerste rondewinst van dit seizoen. Dankzij deze winst nemen Van Heerwaarden en Caspers de tweede plaats weer over in het algemeen klassement. Corry van der Slikke en Piet Kikkert werden op grote achterstand tweede. Zij haalden 6650 punten door een zwakke opening te compenseren met drie rondes van rond de 1700 punten. Winst in het klassement leverde het nog niet op, maar Van der Slikke en Kikkert vechten zich naar de middenmoot. Zij blijven twaalfde. Hans Westdorp en de voor Jan Zaal ingevallen Roel de Zwart haalden de derde plaats met 6614 punten. Zaal en Westdorp doen goede zaken in het algemeen klassement, zij stijgen van acht naar zes. Frans Bos en George Eelman handhaafden zich in de top-10 door vierde te worden. Zij haalden 6451 punten en blijven daarmee op de tiende plaats. Directe concurrenten Bart Weijdt en Willem Koomen haalden 6442 punten en blijven daarmee negende in het klassement. Er werden deze ronde slechts 19 marsen gespeeld, dan is opvallend weinig. Het gemiddelde was met 6181 punten ook aan de lage kant.

In het algemeen klassement wisten John Vlaming en Eric Jan Geus hun riante voorsprong ondanks een wat mindere avond vast te houden. Peter van Heerwaarden en Fenny Caspers volgen op 2337 punten. Bas Tromp en Frans Stark staan nu derde op een achterstand van 2610 punten. Daarachter valt een gat, Cees Vinke en Carlo Bos staan vierde op 5649 punten.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1