Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Update 18:20

Projectleider acht pakkans gratis reizen groot

Divers

Een anonieme tipgever heeft de redactie op de hoogte gebracht van een lek in het systeem van de Texelhopper. Via een Youtubefilmpje liet de tipgever zien hoe gratis was te reizen met de kleine busjes. De video is verwijderd, omdat het niet de insteek van de tipgever is om mensen gratis te laten reizen.

"Ik vind het maatschappelijk belang groter dan mijn belang om in de toekomst onbeperkt gratis te rijden op Texel. Dus vandaar dat ik het bij deze openbaar maak", laat de persoon weten. De evaluatie van de Texelhopper staat voor vanavond op de agenda van de Raadscommissie.

Update: 18:20: Projectleider ontkent

Inmiddels heeft de projectleider van de Texelhopper gereageerd, dat laat de tipgever weten. Zij zeggen dat de pakkans hoog is, omdat volgens hem chauffeurs controleren in de kleine busjes of je een ticket hebt. "Wat hij zegt klopt om twee redenen niet en lijkt te bewijzen dat hij slecht op de hoogte is van het hoe het in de praktijk werkt: 

1. Ik ben nog nooit gecontroleerd op de kleine busjes op het hebben van vervoersbewijs, laat staan op het hebben van een ticket. Mensen zeggen gewoon de bestemming en stappen dan in.
2. Mochten chauffeurs in de kleine busjes al iets controleren, dan is het de boekingsbevestiging die mensen per email krijgen. Mensen die met iDeal of Creditkaart betalen hebben namelijk überhaupt geen ticket en alleen een boekingsbevestiging. Op die boekingsbevestiging staat wel hoe betaald is. Tot dusver is de pakkans echt 0."

Wil je iemand pakken op deze manier, dan moet de chauffeur volgens onze bron eerst vragen om de boekingsbevestiging,  dan kijken naar de betaling, dan zien dat het via een code (dus ticket) is gedaan en niet via iDeal of CC en dan vragen om het bijbehorende ticket. "De vraag is of dat in praktijk ooit gaat werken, omdat het voor de chauffeur veel werk is om dit voor iedereen te controleren en omdat niemand zijn ticket bij zich zal hebben (hooguit de boekingsbevestiging)", besluit de anonieme tipgever. 

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 47 minuten geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7