Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texel niet van plan auto's te weren

Divers

Berichten in diverse media, waaronder De Telegraaf, zorgen voor onrust bij diverse Texelgangers. Er wordt gesuggereerd dat Texel van plan is auto's in de toekomst te weren. Dit is pertinent onjuist. De gemeente doet enkel onderzoek naar een parkeergarage in Den Helder om gasten te stimuleren de auto te laten staan. Op dit moment zijn er vaak parkeerproblemen in Den Helder.

Mensen met honden, mensen die slecht ter been zijn of mensen met een caravan hoeven dus niet bang te zijn dat de auto niet mee mag. Inmiddels is er zelfs een petitie in het leven geroepen om het 'weren van auto's te voorkomen', volstrekt onnodig dus. Texel wil samen met de gemeente Den Helder en TESO bekijken of er in Den Helder een parkeergarage kan worden aangelegd voor toeristen die naar Texel komen. Er wordt ook gedacht aan carpoolplekken in Den Helder. De plannen zorgen dus alleen maar voor meer keuzes voor de reiziger. Wie maar een dagje heen en weer gaat kan er, mits de plannen er door komen, voor kiezen de auto te parkeren in Den Helder. Nu is er vaak een gebrek aan parkeerruimte.

Volgens het actieplan voor de mobiliteit op Texel, dat op 2 februari door de politieke partijen wordt besproken, moet samen met Den Helder ook bekeken worden hoe de doorstroming tussen Kooypunt en de veerhaven beter kan worden. Bekend is dat een verplaatsing van de Helderse veerhaven er voorlopig niet inzit. Daardoor moet maar bezien worden hoe op de bestaande route door Den Helder knelpunten kunnen worden weggewerkt, zodat het verkeer er niet telkens vast staat.

Afbeelding
TESO zoekt nieuw lid Raad van Commissarissen 19 uur geleden 1
Afbeelding
Open opstapavond kartbaan Sport 14 mei, 07:50 2
Afbeelding
Tweede Texelse Popkorendag op 2 juni Cultuur 13 mei, 20:40
Emmie Monster trapt zaterdag het nieuwe seizoen van Emmies ijs af.
Emmies ijs opent seizoen met ijsfeest bij De Waddel Algemeen 13 mei, 16:30
'Heino's Biergarten' is vernoemd naar de in 2022 overleden Heino Huizing.
Heino's Biergarten: De grootste vrijdagmiddagborrel van Texel Algemeen 13 mei, 13:30
Dorpshuis De Hof aan de Nikadel in De Koog.
College voor dorpenronde in De Koog Algemeen 13 mei, 10:30
Hulp voor de verstrikt geraakte zeehond.
KNRM en Ecomare in actie voor zeehond Algemeen 12 mei, 10:30 2
Texelstroom bij de fuiken.
De Lezersfoto - Boot bij fuik NIOZ Algemeen 12 mei, 08:00