Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Boris presenteert boek

Divers

Onder de nodige belangstelling hebben Pieternel Geurtz en haar Russische viertener Boris gisteren hun boek "Boris - dagboek van een landschildpad Avonturen op Texel & aan de overkant" gepresenteerd. Het werd een heuse dierentuin in Nauta Boek in Den Burg. Naast de schildpad waren er onder meer twee konijnen onderdeel van de presentatie.

Het kinderboek is de eerste in een serie van drie. "Boris is een kleine, dappere, eigenwijze landschildpad. Boris maakt op het waddeneiland Texel en aan de overkant (de vaste wal) leuke avonturen mee. Door tekeningen en foto's worden deze avonturen in beeld gebracht, aangevuld met teksten vanuit Boris zelf geschreven. Mensen die het boekje lezen, leren van alles over schildpadden en hun leefgewoonten en bovendien krijgen ze veel informatie over Texel. Daarnaast is het leuk dat er steeds meer vriendjes bijkomen, zowel mensen als dieren kunnen het goed met Boris vinden.", zo staat het boek omschreven door de uitgever.


Enthousiast las Geurtz de speech van Boris voor. De hoofdrolspeler zelf trok zich weinig aan van alle drukte en kroop rustig over de tafel. "Het boek waarover het vandaag gaat, speelt zich af in 2014, het jaar waarin ik één jaar ben geworden. Voor de duidelijkheid nog even... ik ben geen gewone landschildpad maar een Russische viertener, ik heb aan ieder pootje vier tenen dus maar 16 tenen in het totaal. Verder ben ik vrolijk lief dapper en eigenwijs en geboren in Brabant, net zoals het vrouwtje", De aanwezigen moesten kostelijk lachen om de door Geurtz gekozen voordracht. 

Het boekje kost €16,95 en is op Texel verkrijgbaar bij de VVV, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg. Het boek komt later ook in het Duits uit. 

Foto's: Marga Lakwijk en Job Schepers.

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7