Dit tafereel dit jaar ook in Den Burg?
Dit tafereel dit jaar ook in Den Burg?

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kerstbomen keren terug in centrum Den Burg

Divers

Naar alle waarschijnlijkheid heeft ook het centrum van Den Burg dit jaar weer haar eigen kerstbomen. Dankzij de inzet van Winkelhart Den Burg worden er op diverse locaties kerstbomen geplaatst met als hoogtepunt één van zes meter hoog op de Groeneplaats.

Ondanks dat de vrijstelling nog niet officieel is, is Lotte van de Belt van JoJo Mode erg enthousiast: "Het gaat uit en wordt betaald door Den Burg winkelhart. We hebben heel snel met de gemeente kunnen schakelen want we kwamen nogal laat met de aanvraag aanzetten. Gelukkig hebben ze ons heel snel kunnen helpen zodat we op tijd de bomen konden bestellen. Dat wordt door ons erg gewaardeerd. De officiële vrijstelling is nog niet helemaal rond trouwens maar de intentie is dat dat goed komt."

Naast de boom op de Groeneplaats komen er bomen van drie meter op de Stenenplaats, naast de Pofferglop, in De Waalderstraat, bij de bioscoop en op het terras van de Texelhoeve. "We proberen overlast voor verkeer tot een minimum te beperken en zullen daarin ook zorgvuldig te werk gaan. De plekken zijn daarom niet op alle locaties honderd procent zeker. Er moet bijvoorbeeld nog overlegd met de marktmeester en sommige kraamhouders van de maandagmarkt. De bedoeling is dat er verlichting in komt en daarvoor kijken we de dichtstbijzijnde ondernemer lief aan", vervolgt Van de Belt. 

De bomen verdwenen jaren geleden uit het hart van Den Burg na vernielingen en brandjes. Dit leidde toen al tot de nodige protesten. De bomen worden pas na Ouwe Sunderklaas geplaatst om vandalisme voor te zijn.

Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 18 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 23 uur geleden 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen gisteren
Afbeelding
medewerker planning gezocht gisteren
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15
Afbeelding
"Als we niets doen, gaat iedereen het voelen" Algemeen 14 apr, 10:30 13
Twee verdwaalde narcissen in een veld blauwe druifjes.
De Lezersfoto - Bollen in bloei Algemeen 14 apr, 08:00 2