De VVV op Texel scoort uitstekend.
De VVV op Texel scoort uitstekend.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

VVV gaat volgend jaar vaker open

Divers

Waar sluiting dreigt voor VVV-kantoren in de regio, gaat het kantoor op Texel juist vaker open in 2016. Hiermee wordt een experiment van 2015 verder uitgebreid.

"Meer bezoekers, meer boekingen, meer vragen beantwoord en meer problemen opgelost: de verruimde openingstijden van VVV Texel én de extra bereikbaarheid tijdens de avonduren op zondag en maandag hebben het afgelopen halfjaar hun vruchten afgeworpen", meldt de VVV in een persbericht.

Bereikbaar zijn op het moment dat de klant daar behoefte aan heeft was voor VVV Texel de reden om haar dienstverlening uit te breiden. Uit onderzoek kwam naar voren dat daar vooral in het weekend en de vroege avonduren behoefte aan was. Om die reden ging het kantoor aan de Emmalaan in Den Burg op acht koopzondagen tussen 5 juli en 23 augustus open van 12.00 tot 16.00 uur. De VVV was daarnaast de afgelopen maanden op zondag- en maandagavonden telefonisch en online bereikbaar tussen 18.00 en 21.00 uur. En op dagen en tijdstippen die aangegeven stonden op de website kon er gechat worden met de aanwezige medewerksters. Op de extra zondagen kon het VVV-personeel rekenen op zo'n 220 bezoekers per keer; vaak stonden er al voor 12.00 uur gasten te wachten. Naar aanleiding van het succes van de zondagen in de zomer is de VVV ook op de koopzondagen daarna opengegaan.

Van de telefonische bereikbaarheid op zondag- en maandagavonden werd eveneens dankbaar gebruik gemaakt. Zo'n 15 tot 35 telefoontjes (tijdens piekmomenten) konden per avond afgehandeld worden. Onder de bellers in de avonduren bevonden zich opvallend veel Duitse gasten. De mogelijkheid om te mailen en chatten tijdens deze avonden was ook een succes; het zorgde volgens de front office-medewerksters voor aanzienlijke verlichting van de werkzaamheden op de doorgaans drukke maandag.

Voor VVV-directeur Wouter de Waal is de respons op de betere bereikbaarheid van de VVV een duidelijk signaal om de service volgend jaar niet alleen te continueren, maar ook uit te breiden. Op zondag- en maandagavonden van 1 januari tot 31 oktober 2016 is de VVV wederom van 18.00  tot 21.00 uur bereikbaar via telefoon, email en chat. De zondagopening vindt plaats tijdens de acht koopzondagen van het Winkelhart in het hoogseizoen. En als extra service gaan de deuren van de VVV ook open op feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van 1e Paasdag, 1e Pinksterdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag).

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3