Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Uitgaan in De Koog zaterdag gepresenteerd

Divers

Er wordt door velen naar uitgekeken, maar zaterdag is het dan zover. Om 16.00 uur wordt in de Talk of the Town in de Dorpsstraat het boek "Uitgaan in De Koog 1896 \ 2000 gepresenteerd. 

In het boek dat geschreven is Rein Stam, historiekenner en oud-horecama, wordt de complete uitgaansgeschiedenis tot 2000 verteld. "Dat is het jaar dat de oude Toekomst gesloopt werd, voor ons een mooi eindpunt", vertelt hij. De plannen voor het boek kwamen van Paul van Dijk en Rein Stam, waarbij de laatste gepusht werd door Marjo van der Putten en Mariët Roeper. Meer over Uitgaan in De Koog in de krant van vandaag. Hieronder alvast een voorproefje aan de hand van de schrijver.



Jo Hillen staat in zijn witte ijsjasje voor de ijswinkel naast de Toekomst eind jaren vijftig. Duidelijk is te zien dat ijs een universeel genotsmiddel is: Op de linker foto poseert Jo Hillen met een aantal ouderen die het klaarblijkelijk erg naar de zin hebben en op de rechterfoto houdt Hillen een oogje in het zeil bij de eigenlijke doelgroep van zijn nering: De jeugd zit heerlijk te genieten van de ambachtelijk bereide koude lekkernijen. In de jaren vijftig was dat echt genieten van zo'n ijsje, er was nog altijd niet veel, het geld groeide de meeste mensen niet op de rug en als je als kind een ijsje kreeg was dat echt een traktatie die niet dagelijks op je pad kwam.


Begin april 1971 organiseerde Frans van Loo in VAT69 op een zondagmiddag de Texelse DJ kampioenschappen. Er deed een jongeman mee waar de Texelse horeca nog veel en lang plezier aan zou beleven: Jan Koomen heette hij, hij werkte in Oudeschild als DJ in de Zeven Provinciën van Dirk Koning. Hij won ook nog de eerste prijs en die was naast onsterfelijke roem een voor die tijd zeer ruim bedrag van f. 100,-.


Vijf "nozems" staan voor het loket van 't IJsbeertje een patatje te scoren in 1964. De foto is van Jan van Wijk en siert het omslag van het boek.

Verkrijgbaar
Het is boek is na zaterdag voor €24,95 verkrijgbaar in de Texelse boekhandels en de Talk of the Town. Het 300 pagina's tellende naslagwerk s voorzien van een boekenlegger die toegang geeft tot een nieuwe reünie in de Toekomst op 16 april 2016.

Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 31 minuten geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 46 minuten geleden 1
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 1 uur geleden 5
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Lintje voor moeder van het Glazen Paleis Algemeen 1 uur geleden 2
Afbeelding
Lintje Klaas van den Berg voor inzet G-team Algemeen 2 uur geleden 54
Afbeelding
Tentoonstelling 'Gezichten van Noord-Holland ' bij Museum Kaap Skil Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Marc van Rijsselberghe geridderd Algemeen 3 uur geleden 17