Harry Schrama, een van de stijgers
Harry Schrama, een van de stijgers

Dit artikel is geschreven door
Biljarten op Texel

Alles over het biljarten op Texel

Klif 23 deelt koppositie met de Wielewaal

Divers

Klif 23 en de Wielewaal delen de koppositie in de Eilandcompetitie Biljarten - Libre. Beide teams boekten grote overwinningen in de vierde ronde. Liefst twaalf spelers zijn meer dan 10 procent in hun moyenne gestegen, waaronder Harry Schrama van DVO.

De spelers van Klif 23 speelden vorig seizoen de sterren van de hemel en werden kampioen. Het moyenne van Henk de Ruyter, Martijn Former en Cor Huisman was fors gestegen en de drie teamleden moeten dit jaar 10 tot 15 caramboles extra produceren om een wedstrijd te winnen.

Wederom is dit team bezig met een forse stijging in de gemiddelden, waardoor zij opnieuw de koppositie claimen. Arnold Wesselman van de Bijenkorf is de hoogste stijger en speelt met een moyenne van 1.40 liefst 40 procent boven zijn kunnen. Eelco Buijs is door beter en rustiger spel 23% gestegen tot een moyenne van 1.53 en Harry Schrama klom 12 procent tot een gemiddelde van 1.04. Frans Bik en Kevin Knol voeren met een gemiddelde van ruim vier de moyenne ranglijst aan, direct gevolgd door Gerard Appelman, die 3.15 laat aantekenen.

De Kuip 1, met captain Ton Methorst, bezet ondanks de nederlaag tegen Klif 23 (2-10) samen met de Bijenkorf 1 een gedeelde derde plaats. Onder aanvoering van teamleider Dirk Leegwater trakteerde de Bijenkorf met Richard Daalder en Arnold Wesselman MBC 2, met captain Ries de Winter op een 8-4 nederlaag.

De overige teams hebben nog volop kans op een hogere klassering in een spannende competitie. Opvallend was de prestatie van Simon Vlaming, die zijn 35 caramboles al had gescoord en een onthutste Frans Bik met 24 caramboles achter zich liet.

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 10 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 13 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5