Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inbraak Sluyscoog zet teller op elf

Divers

Naast de inbraken die we al eerder meldden blijkt er woensdag ook ingebroken te zijn in een woning aan de Sluyscoog in Den Burg. De teller staat daarmee op elf inbraken in nog geen twee weken tijd.

De inbraken vonden plaats in De Koog en Den Burg. De politie doet buurtonderzoek en geeft aan extra op te letten. Vooralsnog zonder succes. Van de week werd ook een Burgernetactie gestart. In een mail, verstuurd aan Texelaars die bij Burgernet zijn aangesloten, werd een oproep gedaan direct de politie te bellen bij het zien van verdachte personen of verdachte omstandigheden. Volgens Burgernet kan bij spoed 112 worden gebeld en anders 0900-8844. Dan moet er gevraagd worden naar de politie op Texel. Via Meld Misdaad Anoniem (tel 0800-7000) kan anoniem naar de politie worden gebeld.

Een politievoorlichter geeft aan dat ook de sensor-lampen nog altijd een afschrikkende werking hebben. De inbrekers lijken goed op de hoogte te zijn. De meeste inbraken vonden plaats bij mensen die echt een nacht (of meerdere) afwezig waren of bij gesloten horecazaken waar 's nachts ook niemand is. Daarnaast gaf iemand nog de bruikbare tip om vertrek van huis niet op uw Facebookpagina te melden, je weet nooit wie er mee kijkt. "Ik vraag iemand die mij toevoegt en ik niet herken, altijd eerst waar ik hem van ken. Maar heel veel mensen drukken ook zo maar op accepteren. Dat is niet raadzaam", geeft de tipgever aan.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2