De Koog komt op gelijke hoogte via Daan Eelman. Het mocht uiteindelijk niet baten.

Dit artikel is geschreven door
Sportvereniging De Koog

Nederlaag S.V. De Koog tegen Wiron

Divers

In de thuiswedstrijd tegen Wiron uit Den Oever heeft het team van Marcel een 1-3 nederlaag geleden.  Na een 0-1 ruststand en een sterke tweede helft heeft De Koog het enkele minuten voor tijd uit handen gegeven.

Trainer Marcel Ris kon in deze belangrijke wedstrijd over een bijna volledige selectie beschikken. Alleen Sander Legierse en de geblesseerde Jesper List waren afwezig. In de beginfase kreeg De Koog een uitstekende kans om de score te openen. Na een goede actie van Robin Schoo, kwam de bal voor de voeten van Daan Eelman die vervolgens een perfecte voorzet gaf op Jesse Blaauboer waarbij laatstgenoemde van dichtbij rakelings over de kruising kopte. Nadat Alex Daalder een vrije trap voor De Koog rakelings over de deklat schoot, was het Wiron dat de leiding nam. Binnen het strafschopgebied van De Koog was het de geheel vrijstaande aanvoerder van Wiron, die goed aangespeeld werd en dan ook gemakkelijk kon scoren. Enkele minuten later was het weer Jesse Blaauboer, die een uitstekende kop kans kreeg. Deze miste echter de kracht om gevaarlijk te zijn. De wedstrijd golfde op en neer met diverse mogelijkheden over en weer. Na een harde pegel van Daan Eelman, die maar rakelings naast ging, was het aan de andere kant keeper Eddy witte die met enkele uitstekende reddingen erger wist te voorkomen. Kort voor de rust kreeg Wiron nog een uitstekende kans via van Eekelen, die rakelings over ging.

In de beginfase van de tweede helft kwam De Koog al snel op gelijke hoogte. Een voorzet van Robin Schoo werd door Daan Eelman uitstekend ingeschoten. In het eerste kwartier van de tweede helft kreeg Wiron nog enkele goede scoringskansen, maar geleidelijk kon De Koog meer druk opleggen. Een stevig duel tussen Hegeman en Glenn Vonk leverde laatstgenoemde een gele kaart op van de uitstekend leidende scheidsrechter Mol.  Na de 65e speelminuut kwam Marko Koorn in het veld voor de moegestreden Blaauboer. Enkele minuten later kwam Wiron op 1-2 na een scrimmage voor het Koger doel. Wiron spits Manshanden kon tot drie keer toe van dichtbij inschieten. Keeper Witte kon tot twee keer toe zijn schot pareren, maar de derde keer was het raak.  In de poging meer druk te kunnen zetten bracht trainer Marcel Ris Perry Koorn in het veld voor middenvelder Andries Kuip.

In het laatste kwartier was het initiatief geheel voor De Koog, hetgeen resulteerde in diverse goede kansen voor o.a. Ben Siebinga, Alex Daalder en Perry Koorn. Tien minuten voor tijd ontsnapte Wiron aan de gelijkmaker. Marko Koorn bracht Perry Koorn in stelling, maar zijn harde inzet ging via de vingertoppen van de keeper op de paal. In de slotfase waren er nog twee goede kansen voor de uitblinker Ben Siebinga, die verrassend met rechts uithaalde en door de keeper net overgetikt kon worden. Kort hiervoor was hij nog geheel onterecht, in kansvolle positie, afgefloten voor buitenspel. Kort nadat Joris Ellen ingevallen was voor Daan Eelman, was het plotseling Hegeman die via een prachtig maar 'lucky' afstandsschot het doek liet vallen voor De Koog: 1-3.  In de resterende vier minuten kreeg De Koog nog wel kansen via Siebinga en Bart-Jan Grisnigt, maar de strijd was al gestreden. Door deze pijnlijke nederlaag heeft De Koog nu de rode lantaarn overgenomen van VZV.  Volgende week gaat De Koog op bezoek bij middenmotor Geel Zwart.