Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Koppiestiêd op Texel

Voorziet de website wekelijks van een blog over wat er speelt op Texel.

Beste Mark

Divers

Lieve Mark, kom je uit het ei en het eerste wat je ziet zijn twee lijkbleke gezichten van je geschrokken ouders. Wat moet je je onwelkom hebben gevoeld. Wat een valste start heb jij gemaakt.

Overhoop liggen met je ouders is één, ongewenst zijn is twee. "Het lijkt meer op een wortel bloemkool mutatie", aldus de teleurgestelde klant. "Natuurlijk gaat het niet altijd om het uiterlijk, maar Mark (de naam die de dino kreeg) slaat echt alles. Wat een lelijk ding. Mogen we een nieuwe om het nog een keer te proberen? Ps. We houden wel van hem, alleen hij is gewoon echt heel lelijk." Ze houden van van je, zeggen ze na je een wortel-bloemkoolmutatie en een ding te hebben genoemd. Of ze het niet nog een keer mogen proberen. Zo lelijk als jij kan het toch niet zijn, lijken ze te willen zeggen.

Lieve Mark, dan zijn je kansen als uitgestorven dier al niet groot, mis je ook nog de steun van je ouders in deze toch al zo harde wereld. Ik heb met je te doen. Iedereen zou geliefd moeten zijn, maar zo werkt het helaas niet. Toch koester ik hoop. Herman van Veen zong ooit: "Anne, de wereld is niet mooi, maar jij kan haar een beetje mooier kleuren." Laat jij die Anne zijn. Kleur de wereld mooier en laat deze misstap niet je hart verbitteren. Vergeef je ouders, want ik geloof in hun oprechtheid. Zij hadden waarschijnlijk gehoopt op een 'my little-pony-achtig wezen met de gemoedstoestand van een vrolijke loebas. Maar je moeder lijkt je na de eerste schrik te koesteren. Trots toonde ze op Facebook hoe jullie samen in bad zaten, ik hoop dat je ervan genoten hebt.

Dan tot slot richt ik me tot jullie, Jochem en Maude: soms loopt het leven anders dan je gewild had. Een dino met afwijking heeft geen slecht hart. Voor jullie zou Mark het mooiste wezen op aarde moeten zijn. Ik heb het idee dat jullie dat inmiddels ook begrepen hebben. Toch ben ik blij dat jullie een tweede kindje willen. Ik vind het knap dat jullie de dinosauruspopulatie weer op peil willen brengen. Een klein inteeltprobleempje dat ontstaat wanneer Mark zich met zijn zusje voortplant is wat discutabel, maar als zijn zusje er hetzelfde uitziet: min en min maakt plus. Wie weet grazen de Brontosaurussen over vijf jaar wel door Waalenburg en worden de elanden van Han Lindeboom achterna gejaagd door een Tyrannosaurus Rex. Op naar ons eigen Jurassic Park.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 5 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45