ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

Matig ZDH verslaat ook Oudesluis

Divers

ZDH heeft ook de uitwedstrijd tegen Oudesluis tot een goed einde gebracht. Na een 0-3 ruststand verzuimden de Hoornders de score verder uit te bouwen en werd het 1-3.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Zwagerman ging ZDH op zoek naar doelpunten. Met veel gevaar vanaf de vleugels en een paar aardige combinaties zag het er veelbelovend uit. De gasten misten echter een paar keer de nauwkeurigheid, waardoor de keeper van de thuisploeg zijn doel lang wist schoon te houden. Goals van Jelmer Bomas en Gijs de Graaf werden terecht geannuleerd wegens buitenspel.

Toch kon de 0-1 niet uitblijven. Een indraaiende corner van Remco Boogaard bleek halverwege de eerste helft te machtig voor de doelman, die de bal in eigen doel sloeg. Niet veel later speelde Jonas Leenhouts op Kenny Witte, die zijn tegenstander op snelheid passeerde en een goede voorzet gaf op de goed meegekomen Leenhouts. Die kopte fraai in: 0-2. Nog voor rust scoorde ZDH voor de derde keer, toen Mike de Bruijn de bal na een pass van Jelmer Bomas oppikte en via de binnenkant van de paal raak schoot.

Na rust wilde ZDH nog meer druk zetten, maar dat lukte niet. De ploeg speelde erg onrustig en leed veel te veel balverlies. Daardoor kon Oudesluis ook aan aanvallen gaan denken. Toch scoorde Jelmer Bomas in de eerste minuut bijna zijn achtste seizoenstreffer. Hij raakte echter de paal. Na een uur profiteerde Oudesluis van een mindere fase van ZDH en werd het 1-3. Even daarvoor was Bjorn Nichols ingevallen voor de geblesseerd geraakte Witte. Met nog een kwartwedstrijd te gaan, loste Joost van Heerwaarden rechtsback Peter Zijm af. De Zwaluwen trokken de regie weer naar zich toe en zagen linksback Guido Boogaard de bal op de lat mikken. Even later deed zijn neef Remco Boogaard hetzelfde. Uit een vrije trap schoot hij de bal via de kruising over. Ondanks een paar goede mogelijkheden lukte het ZDH niet meer om verder weg te lopen en bleef het 1-3.

ZDH deelt na vijf overwinningen en een nederlaag de koppositie met AGSV, dat een iets beter doelsaldo heeft. Zondag spelen de Hoornders op eigen veld de derby tegen Oosterend. Het is voor het eerst sinds 15 februari 2009 dat beide ploegen elkaar weer treffer in competitieverband.