Sportvereniging De Koog

De Koog zegeviert tegen Nieuwe Niedorp

Het elftal van Marcel Ris heeft goede zaken gedaan. Uit bij Nieuwe Niedorp werd het 1-4 voor de Texelaars.

De Koog was in de eerste helft de bovenliggende partij. Nieuwe Niedorp zette eigenlijk geen druk waardoor de gasten vrij gemakkelijk de bal rond konden laten gaan. Dat het achterover leunen gevaar met zich mee bracht zagen de Niedorpers in de 28 minuut. Een puntgave combinatie tussen Alex Daalder en Robin Schoo werd door laatstgenoemde fraai binnen gewerkt. 0-1

De voorsprong werd in de 33e minuut vergroot door Bart-Jan Grisnigt. De voetballende ´makelaar´ wist de bal langs de keepers mee te nemen en uit de draai binnen te schieten. 0-2 Een kans was er ook  in de 23e minuut voor Nieuwe Niedorp. Een voorzet belandde buiten bereik van keeper Eddy Witte op de lat en ging over.

Na de thee gingen de gastheren achterin één op één spelen. De Koog had het daar moeilijk mee, maar tegelijkertijd kwam er in de achterhoede bij Nieuwe Niedorp meer ruimte.  In de 70e minuut was het wederom Schoo die het net deed bollen. Een steekbal van Jesper List werd door Robin Schoo fraai in de bovenhoek gekruld. 0-3.

Ook de 0-4 werd door Schoo binnen geschoten. Een splijtende pass van Bart-Jan Grisnigt werd door de aanvaller op dreef in de verre hoek gelegd. 0-4.

Tegen het einde van de wedstrijd kwam Maurice de Groot in de ploeg voor Myron Hellerman en werd Jesse Blaauboer afgelost door Duco Trap. Na een individuele fout van een Koog speler maakten de Niedorpers in de 87e minuut nog één treffer maar kantelen deed het de wedstrijd niet meer. Eindstand 1-4

"We hebben vandaag erg goed gespeeld. Niks weggegeven en alle kansen hebben we direct afgemaakt. Robin Schoo was vandaag messcherp en dat is aan de cijfers te zien. Hij maakte vandaag drie treffers en was "man of the match" Ook was hij niet met het eigen clubbusje, maar met de Citroën Snoek naar de wedstrijd gekomen. Zoals je zult begrijpen mag hij dat van mij vaker doen." Aldus trainer Marcel Ris

Volgende week speelt De Koog thuis tegen Succes.
Aanvang 14:00 uur

Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 1 uur geleden 1
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06