Dit artikel is geschreven door
ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH wint van negen speler Flamingo’s

Divers

ZDH heeft zondag op eigen veld een eenvoudige zege geboekt tegen De Flamingo's '64 uit Alkmaar, dat twee spelers had meegenomen die niet speelgerechtigd waren en daarom met negen man moest aantreden. Na een ruststand van 1-0 liep de score in de tweede helft snel op en werd het 6-0.

Al vanaf het begin stapelden de kansen zich op. Het benutten ervan bleek een stuk moeilijker. Mike de Bruijn kopte uit een ingooi van Kenny Witte op de lat en even later krulde de routinier de bal langs de kruising. Topschutter Jelmer Bomas vond een paar keer de keeper op zijn pad en Hidde Struick kreeg de bal ook in één-op-één-situatie niet langs de doelman. Aan de andere kant kreeg de ploeg uit Alkmaar plotseling een grote kans. De spits maaide over de bal.

Na ruim een half uur viel toch de bevrijdende 1-0. Een corner van Remco Boogaard bereikte bij de tweede paal Bomas, die hard raakschoot in de korte hoek. Daarna kreeg Bomas op aangeven van De Bruijn nog twee goede kansen. Een intikkertje ging net naast, een kopbal ging recht op de keeper af.

Na de thee ging het snel. Bomas scoorde simpel op aangeven van Struick. Even later vond laatste man Jean-Pierre van den Biggelaar met een mooie pass De Bruijn. Diens voorzet op maat werd dit keer wel hard binnengekopt door Bomas: 3-0. Een hoekschop in tweeën betekende de vierde treffer. Remco Boogaard draaide de bal in het doelgebied en Witte liet de keeper met een fraaie hakbal kansloos.

Daarna stokte het toch weer bij ZDH en lukte het niet om de kansen te verzilveren. Jurn Goënga, ingevallen voor Timo Westdorp, kreeg als extra spits een paar goede mogelijkheden. Uiteindelijk lukte het de junior op aangeven van Bomas de 5-0 op het scorebord te brengen.

Ondertussen had een andere A-junior, Bjorn Nichols, zijn debuut gemaakt. Hij verving Joost van Heerwaarden, die door een blessure niet verder kon. In de slotfase werd het nog 6-0. Na een snelle aanval over de rechterflank kon Struick doortikken op de snelle Witte. Die trok een sprint en schoof de bal langs de doelman.

Ondanks de grote zege en het verlies van SV Oosterend tegen Vesdo kwam ZDH een doelpunt te kort om koploper te zijn. AGSV won met maar liefst 11-0 van Kreileroord en staat er nog beter voor dan de Hoornders.

Zondag speelt ZDH een uitwedstrijd tegen Oudesluis.

Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 35 minuten geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 20 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 22 uur geleden 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 23 uur geleden
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8