Matt Damon speelt de hoofdrol in The Martian 3D (Filmfoto).
Matt Damon speelt de hoofdrol in The Martian 3D (Filmfoto).

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Bioscoop

Jeugdsentiment in Cinema Texel

Divers

Actie, avontuur en jeugdsentiment. Cinema Texel heeft het komende week allemaal. Zo doet The Martian 3D haar intrede en draaien vanaf zaterdag Hotel Transsylvanië 2 en Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan.

The Martian 3D: Tijdens een bemande Mars-missie worden astronaut Mark Watney (Matt Damon) en zijn teamleden overvallen door een hevige storm. Zijn teamleden denken dat Watney het niet heeft overleefd en laten hem achter op de onherbergzame en barre planet. Maar Watney is niet dood en moet met beperkte voorzieningen al zijn vindingrijkheid en intelligentie aanwenden om de vluchtleiding op aarde te laten weten dat hij nog in leven is. Op een afstand van miljoenen kilometers werkt een team van NASA-medewerkers en wetenschappers koortsachtig aan het terughalen van 'De Marsman' en ook zijn teamleden stellen alles in het werk om Watney met een risicovolle en vrijwel onmogelijke actie te redden. Ondertussen leeft de rest van de wereld intens mee met de heroïsche reddingsoperatie.

 

Hotel Transsylvanië 2: Dracula en zijn vrienden zijn weer terug voor een monsterlijk grappig avontuur in Hotel Transsylvanië 2. Alles lijkt op rolletjes te lopen in Hotel Transsylvanië. Achter gesloten kisten maakt Dracula zich echter zorgen dat zijn schattige kleinzoon Dennis, een half-mens/half-vampier, nog geen tekenen laat zien dat hij een vampier is. Terwijl Mavis samen met Jonathan voor het eerst op bezoek gaat bij haar menselijke schoonouders, schakelt Vampa Dracula zijn vrienden Frank, Murray, Wayne en Griffin in om Dennis een monster-in-opleiding training te geven. Ze weten alleen nog niet dat Draculas chagrijnige en heel, heel, heel ouderwetse vader Vlad een onverwachts bezoekje komt brengen aan het hotel. Als Vlad er achter komt dat zijn achterkleinzoon geen volbloed vampier is én dat mensen welkom zijn in Hotel Transsylvanië wordt hij pas echt bloednijdig.

Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan: In Keet & Koen en de speurtocht naar Bassie & Adriaan gaan Kee! en Koen, de entertainers van een pretpark, op zoek naar de vermiste Bassie en Adriaan. Het duo is ontvoerd in opdracht van hun eeuwige vijand, de Baron. Lukt het Keet! en Koen om het bekende duo te redden uit de handen van de schurken? Keet en Koen blijken volwaardige opvolgers van Bassie en Adriaan in dit spannende familieavontuur. Wanneer Bassie en Adriaan voor hun grote verdiensten als mensenredders een onderscheiding krijgen, besluit de baron hier een stokje voor steken. Hij geeft zijn neef 'Jonkheer' de opdracht om Bassie en Adriaan te ontvoeren. Wanneer Keet en Koen ontdekken dat Bassie en Adriaan vermist zijn, zetten ze alles op alles om hen te vinden. En dat blijkt moeilijker dan in eerste instantie gedacht.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 2 minuten geleden
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11