Menteam Kim Witte in actie tijdens de marathon op het nederlands kampioenschap (Foto:Suzanne Witte).

Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Menteam Witte haalt zilveren medaille op NK mensport

Divers

''Pas toen ik met de medaille om mijn nek van het podium stapte, begon het door te dringen wat een mooie prestatie we als team hebben neergezet.'' Dat zegt Kim Witte van Menteam Witte, dat een zilveren medaille haalde op het NK samengestelde mensport.

Afgelopen weekend werd er in Haaksbergen gestreden op de Nederlandse kampioenschappen in de klasse 2 en 3 Samengestelde mensport. Menteam Kim Witte wist zich hiervoor als vijfde te selecteren. De beste acht van Nederland mochten hier aan de start verschijnen. Witte reed mee in de categorie enkelspan pony klasse 2. Vrijdag werd er gestart met de dressuur en vaardigheid. Ze wist zich, samen met haar man en groom Stefan Witte en hun pony Happy na de eerste dag al naar een derde plaats te rijden. De zware marathon met onverharde trajecten stond voor de zaterdag op het programma. Totaal 16,4 kilometer met 6 hindernissen.

Kim: ''De marathon liep super. Alle trajecten keurig op tijd binnen en door de veterinaire controles kwam Happy ook goed heen. De hindernissen liepen goed. Happy is topfit en dat heeft ons hier heel veel gebracht in deze zware marathon. Happy bleef elke hindernis van start tot finish kei- en keihard werken voor ons. Dat is zo gaaf! Dit maakt deze sport voor ons zo mooi. De samenwerking tussen mens en dier. Als dat klopt, dan gaan ze voor je door het vuur en dat doet Happy zeker voor ons!'' Ze wist zich in de marathon naar een keurige derde plek te rijden. Er waren wat verschuivingen in het klassement en ook zij wisselden van plaats.

''We schoven van derde plaats naar een tweede plaats. "Doordat we vroeg moesten starten wisten we rond 11 uur zaterdagochtend al dat we tweede waren geworden.'' De prijsuitreiking was rond 18 uur en pas toen ik met de madaille om mijn nek van het podium stapte, begon het door te dringen wat een mooie prestatie we hebben neergezet. Tweede van de Nederland. Het is voor ons een zilvere medaille met een gouden rand!''

Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 42 minuten geleden 1
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06