Afbeelding

Bakwedstrijd met meel van de molen

Divers

Wie bakt de lekkerste taart, (cup)cake of koek met meel van molen De Traanroeier? Deze vraag zal op zaterdag 12 september, tijdens Open Monumentendag, worden beantwoord. Stichting De Traanroeier organiseert op deze dag een bakwedstrijd. Zet de oven maar aan!

Mensen die mee willen doen aan de wedstrijd kunnen vooraf gratis een pond meel ophalen. Dit kan dagelijks tijdens openingstijden bij de receptie van Kaap Skil, de Oudheidkamer of Ecomare. Het wordt wel aanbevolen om even van te voren te bellen of er meel voorradig is in het betreffende museum.

Deelnemers kunnen hun gebak op 12 september tussen 10 en 12 uur bij Kaap Skil afgeven. Het gebak wordt in punten of delen in het museumcafé verkocht ten bate van de molen. Wie een stuk koopt, mag een scoreformulier invullen. Met behulp van deze publieksbeoordeling, gecombineerd met het oordeel van de jury, zal een winnaar worden gekozen.

De jury van de bakwedstrijd bestaat uit Ruud Boom, Alice Reinders en, onder voorbehoud, Dirk Haker. De winnaar wordt om 15 uur in Kaap Skil bekend gemaakt.

Deelnemers wordt verzocht ook het recept van hun gebak in te leveren. Het winnende recept zal op de website van de molen, www.traanroeier.nl, worden gepubliceerd. Op deze website zijn ook de wedstrijdregels te lezen.

Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 19 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen gisteren
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 20 apr, 10:30