Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

100% Texelse garnalen genomineerd voor titel ''Held van de Smaak''

Divers

Anita en Erik Kalf van de TX-65 zijn met hun ''100% Texelse Garnaal'' genomineerd voor de titel ''Held van de Smaak''.

Ze zijn genomineerd door de organisatie van de ''Week van de Smaak'' van 12 tot en met 20 september. De garnalen die Erik Kalf vangt worden aan boord direct gekookt en gaan daarna de koeling in. ''Een deel van de vangst laten we in eigen beheer pellen. Dagvers en met de meest moderne pelmachines.'' Daarna verpakt en voorzien van het logo 100% Texelse garnaal. ''Ultiem vers en de kleur en smaak zijn puur natuur, er worden maar heel weinig conserveringsmiddelen gebruikt. Een eerlijk en ambachtelijk product dat één tot twee na de vangst in de winkel of restaurant ligt. ''Bona-Fida'' is niet voor niets de naam van hun garnalenkotter. Het betekent ''op basis van goed vertrouwen''.

Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 10 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 14 uur geleden 2
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen gisteren
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2