Foto Eagles Ranch.
Foto Eagles Ranch.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Westernevenement voor jong en oud

Divers

Een keer per jaar opent de Eagles Ranch aan de Burgerdijk nabij Den Burg de Ranch deuren. De boerderij heeft een veestapel variërend van mini-pony's tot pauwen en van Bonte Scharrelvarkens tot Texelse schapen. Tijdens de dertiende editie op zondag 2 augustus staat een programma met de meest uiteenlopende demonstraties op de agenda.

De Eagles Ranch staat bekend om de divers gekleurde Bonte westernpaarden: de American Paint Horses, die worden gefokt met eigen dekhengsten en fokmerries. Tijdens het Event zijn de veulentjes in de geboortestallen te bewonderen. Tijdens de open dag kunnen bezoekers het hele terrein bekijken en zijn alleen de camping en het privéterrein afgesloten voor publiek. In de kapschuur zijn de grote opfok-boxen voor de jonge paarden en pony's en in de paardenstal staan de demonstratiepaarden gestald. In de buiten- en de binnenarena, op de Crossbaan, in de grote Paddock en in de Roundpenn worden de hele dag demonstraties met Paarden aangeboden. Zo geeft koeienteam de Buckaroos een demonstratie met koeien en paarden. De pensionpaarden verzorgen een kür op muziek. Ook wordt er ponyvoetbal gespeeld door de 'Eagles' en de demonstratiepaarden.

In de grote weide naast de buitenarena van de ranch zijn over de dag verdeeld demonstraties van het Nederlands Windhondenteam. De honden van bezoekers mogen ook proberen een 'haas' te vangen. Tessa van Daalen verzorgt rond lunch tijd een geheel met haar paarden, waarbij ze het verschil laat zien in opleiding en uiterlijk van beide paarden. Paardenbewegingstherapeut Masja van der Vis verzorgt uitleg over de anatomie van het paard. Ook zal zij een Quarter van de Eagles Ranch beschilderen om zijn spieren en beenderengestel goed te laten zien, deze demonstratie wordt afgewisseld met de vaste hoefsmid van de Eagles Ranch, Joshua Biersteker die enkele pony's gaat bekappen en een ijzer zal smeden. Valkenier Mart Schrieken verzorgt demonstraties met zijn bijzondere vogels. Naast alle activiteiten is er een ambachtelijke markt, een terras met barbecue, live countrymuziek en zijn er speciale kinderactiviteiten.

Het evenement duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Entree vanaf 12 jaar €7,50, Kinderen tot 12 jaar €5,- en tot 1 jaar gratis. Mindervaliden en 65+ €5,-. Honden zijn aangelijnd welkom voor €1. Het volledige programma is te vinden op de website van de Eagles Ranch.

De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 56 minuten geleden
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 4 uur geleden
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 21 uur geleden 7
De Texelstroom.
Tarieven van TESO per 1 mei omhoog Algemeen 15 apr, 11:54 73
Livemuziek bij impossante beelden.
Film en muziek samen bij Jazz on the waves Algemeen 15 apr, 10:30
Afbeelding
medewerker planning gezocht 15 apr, 10:00
RPV Texel soorten reuma website
Uitnodiging RPV Texel Verenigingen 14 apr, 15:19
Afbeelding
Queen Must Go On! feest van herkenning Algemeen 14 apr, 12:30 15