Dit artikel is geschreven door
Nikki Kooger

Vrijwilliger bij Stichting De Wielewaal

Texel, Maak het mee!!

Divers

We zijn vertrokken! Gistermiddag bij de boot verzameld om een geweldige week op Texel te beleven. Met 7 enthousiaste vakantiegangers en 7 goed uitgeruste vrijwilligers lopen we de  boot op. Eenmaal op Texel, zijn we in drie auto's vertrokken naar de Triaan in Zuid Eierland. Snel een bed uitgekozen en de tas uitgepakt. In een paar uur hebben we elkaar al aardig leren kennen en zit de sfeer er goed in tijdens de koffie. Een goede voorbereiding is het geheim voor deze week, met boodschappen gesponsord door Jumbo Texel zetten we elke avond een heerlijke maaltijd op tafel.

Wij zijn allemaal op vakantie met de Wielewaal. Stichting Wielewaal organiseert vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang (kinderthemaweken en campingrecreatie) voor kinderen en jongeren met een beperking. Er zijn vakantieactiviteiten voor jongeren met een lichamelijke handicap, meervoudig complexe handicap en jongeren met ADHD/Autisme Spectrum Stoornis tot 55 jaar. Alle activiteiten worden begeleid door jonge, enthousiaste vrijwilligers. Uitgangspunt is dat iedereen die wil ook daadwerkelijk mee kan, ongeacht de zwaarte van de beperking. Het vakantieaanbod van Wielewaal heeft voor iedereen wel wat leuks: van Pinkpop tot Parijs en van Texel tot Turkije.

And Texel it is!! We hebben een drukke planning omdat Texel veel te bieden heeft. Vandaag hebben we een geweldige dag op de TX 10 gehad. Met de lift de kotter op was al een groot avontuur, daarna heerlijk met de kop in de wind op zoek naar zeehonden. Helemaal vooraan stonden we toen de netten vol met vis en garnalen werden geleegd, wat een ervaring. Voor komende week hebben we nog veel op de planning, zwemmen in Calluna, naar de markt in Den Burg, de spannende roofvogel show van Eureka bezoeken en nog veel meer!

De rest van de week hebben we het druk met leuke activiteiten, maar aan het einde zal ik nog een verslag bloggen!

Liefs,

Nikki

Wil je meer weten over de wielwaal, of graag een x mee als vrijwilliger? Kijk op www.wielewaal.nl of bel 088 122 44 00 voor alle informatie

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45