In De Koog begon gisteren het braderieseizoen.
In De Koog begon gisteren het braderieseizoen.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Zeven dagen markt

Divers

Het hoogseizoen staat op het punt van beginnen en dus staan er weer diverse markten op het programma. De fanatieke marktbezoeker heeft de mogelijkheid om maar liefst zeven keer in één week naar de markt te gaan.

Gisteren werd in De Koog de eerste braderie van het seizoen gehouden. Tot en met 25 augustus staan er iedere dinsdag tussen 12.00 uur en 19.00 uur veertig kramen in de badplaats. Daarnaast zijn er straatartiesten, een springkussen en een draaimolen. Op deze dag zijn tevens de markten bij het Maartenhuis aan de Ruijslaan bij De Koog. deze beginnen om 14.00 uur.

Morgen is het tijd voor de eerste Hoornder Donderdag. De waren- en stoepenmarkten beginnen elke week rond 13.00 uur en duren tot circa 18.00 uur. De Hoornder Donderdagen worden tot 28 augustus gehouden.

Ook op donderdag is de Durpermarkt in De Cocksdorp. Net als in Den Hoorn worden hier tot 28 augustus wekelijks markten gehouden. In het noordelijkste dorp van het eiland kan men voor de markt terecht van 12.00 uur tot 19.00 uur. Ook in de uren na de markt zijn er iedere week verschillende activiteiten. 


Oudeschild heeft ook haar eigen markt. Deze zal gedurende de vrijdagen in juli en augustus worden gehouden bij eetcafé De Kombuis op de haven. Deze duurt van 10.00 tot 16.00 uur. 

In Oosterend staat zaterdag de rommelmarkt in het historische centrum op het programma. De duurt van 10.00 tot 13:30 uur. Wie er geen genoeg van kan krijgen, kan zondag naar vakantiepark De Krim. Hier kunt zijn lekkernijen en souvenirs, zoals poffertjes, stroopwafels, en sieraden te koop. Vanaf volgende week woensdag (8 juli) beginnen in Den Burg de zomermarkten. Iedere woensdag (tot 26 augustus) vanaf 11.00 uur vindt er een markt met een wisselend thema plaats. Met de warenmarkt op maandag in Den Burg en de rommelmarkt aan de Witteweg bij Den Hoorn (iedere maandag van 13.00 uur tot 16.00 uur) , zijn de marktliefhebbers dus de hele week voorzien. 

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 25 minuten geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 50 minuten geleden
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 6 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 22 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen gisteren
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen gisteren 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1