Foto Instagram Dorian van Rijsselberghe
Foto Instagram Dorian van Rijsselberghe

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dorian verliest eerste plaats, goud nog haalbaar

Divers

Dorian van Rijsselberghe staat op de voorlaatste dag van het Europese kampioenschap RS:X op een tweede plaats. De Pool Pawel Tarnowski is de Nederlander uit de Delta Lloyd Kernploeg vandaag net voorbij gegaan.

Er stond genoeg wind, drie wedstrijden zijn gezeild. De wind was wisselend in kracht en richting. Tarnowski maakte daar vandaag het beste gebruik van en scoorde drie keer een eerste plaats. Van Rijsselberghe zette een serie neer van 6, 12 en 3. Morgen varen de beste tien windsurfers van dit kampioenschap de beslissende medalrace voor dubbele punten. De medalrace staat voor 12.00 uur op de agenda, als er wind staat. Het belooft heel spannend te worden, de verschillen zijn klein. Van Rijsselberghe moet in deze situatie de Pool achter zich houden om hem te verslaan. Ook de Fransman Louis Giard, derde in het klassement, maakt nog kans op de titel.

Op zijn website vertelt de Texelaar het volgende: "De Pool Pawel crashte in de eerste race van vandaag op de startlijn. Hij werd vervolgens 24ste. Volgens de jury was die crash buiten zijn schuld en deze jury heeft hem vervolgens een eerste plek als compensatie gegeven. Ik heb om tekst en uitleg gevraagd!"

Een jury mag 'redress' geven in het geval een zeiler benadeeld is buiten zijn schuld. De waarde van die redress is aan de jury om te bepalen, maar over het algemeen is het ongeveer het gemiddelde resultaat van de serie. Tarnowski kreeg het gemiddelde van de dag. Een eerste plaats. Dat is opmerkelijk gezien de positie waar het incident gebeurde, te weten tijdens een zeer slechte start van de Pool.

"Die beslissing van de jury hebben we uiteraard proberen aan te vechten. Ik ben het daar niet mee eens. Maar ze kwamen er niet op terug. Het besluit was genomen. Ze hebben me uitleg gegeven dat ze deze procedure al aan het begin van de week zo vastgelegd hadden onderling. Nou ja….. dan moet ik morgen voor de Pool eindigen. Dat was ik sowieso al van plan."

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 53 minuten geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 20 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 22 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2