Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Video

Sommeltjespop zoekt nog vrijwilligers

Divers

Sommeltjespop, dat zaterdag 4 juli wordt gehouden bij De Waal, krijgt steeds meer vorm. Nieuwkomer dit jaar is een ruim vijftig jaar oude botsautobaan die onderdak biedt aan het Skuumkoppe Danscafé.

"Nee, een foto krijgen jullie nog niet. Het moet een verrassing blijven. Maar het is een enorm gaaf ding", vertelt Barry Zegel van de organisatie. Op zowel het hoofdpodium als in het Skuumkoppe Danscafé staat een afwisselend programma. Ook tijdens acts op het hoofdpodium valt het in de botsautotent niet stil. "Maar dat loopt elkaar niet in de weg hoor. Er draait in het Skuumkoppe Danscafé een DJ als er op het hoofdpodium een artiest speelt. Mensen hoeven dus niet bang te zijn dat ze iets missen", vervolgt Zegel.

Hoofdpodium

Het festival begint om 12.00 uur, de eerste band (een suprise act) begint om 14.00 uur. Op het hoofdpodium treden daarna de The Tightropes, Palio Superspeed Donkey en Audio Adam op. Het slotakkoord wordt dit jaar verzorgd door Go Back To The Zoo.


 

Deze Nederlands poprockband verwierf vanaf 2008 nationale bekendheid en heeft inmiddels optredens bij De Wereld Draait Door, Lowlands en het hoofdpodium van PinkPop op de cv staan. "Go Back To The Zoo, de levende jukebox met ontelbare hits, alias de achtbenige groovemachine, heeft met 'Zoo' de Generatie Y een nieuwe soundtrack bezorgd. Liedjes met catchy hooks waar je je hele garderobe aan op kunt hangen, zò sterk", zo omschrijft de organisatie van Sommeltjespop haar hoofdact op de website.

Skuumkoppe Danscafé

Het feest in het Skuumkoppe Danscafé gaat om 12.00 uur van start met de singles party XXL. Het concept dat in 2012 zijn intrede deed met een schamele 45 minuten, gevuld met twee draaitafels gestationeerd op grootmoeders tafelkleed en een paar honderd obscure singles van Anita Meyer tot Mötorhead. Anno 2015 is het onderdeel niet meer weg te denken voor de vaste Sommeltjespopgangers. "Daarom dit jaar 4 uur lang alle 60, 70, 80 en 90ties hits op de volle 45 en 33 toeren. Niks is te gek en alles kan, Let's get physical", belooft de organisatie op de website.

Ondertussen kunnen de muziekliefhebbers genieten van Coco's mobiele Popshow. De Coco Popshow is een zeer toegankelijke en leuke popquiz voor iedereen. Het gaat over popmuziek van de jaren zestig tot nu. "Ik hang mijn uitrusting om mijn nek en wandel rond tussen de bezoekers op een festival, een feest of een groot evenement", legt ze uit op haar website.

Gedurende de dag is er drie keer een uur lang muziek van vaste Lowlands-DJ Pica DJ en met Nick's Party Pianoman wordt een gevolg gegeven aan het succes van vorig jaar. Toeschouwers kunnen verder onder meer genieten van Rob Scheepers, Alias de oneliner koning van Nederland (en winnaar van Toomler) en Sam and the Tubeman (ook vorig jaar aanwezig). Vanaf 22.30 tot het einde is er de After Party met DJ Ricky West.

Organisatie zoekt vrijwilligers

De kaartverkoop voor het festival verloopt volgens schema. Kaarten zijn te bestellen via de website en de Facebookpagina van het evenement. Volwassenen vanaf 18 jaar betalen €10,-, jongeren onder de 18 €2,50. Op de dag zelf zijn, mits het festival in de voorverkoop niet uitverkocht raakt, aan de kassa kaarten te krijgen, deze kosten €15,-. Sommeltjespop is nog op zoek naar vrijwilligers, waarvoor "Goed gezorgd wordt". Belangstellenden kunnen zich melden bij de organisatie

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 10 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 13 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 17 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00