Afbeelding
Adv

Keukencentrum showt de mogelijkheden van The Big Green Egg

Divers

Keukencentrum Texel aan de Bernhardlaan, de plaats voor de complete keukenbeleving op Texel. De uitgebreide kookdemonstratie van 27 juni tussen 12.00 uur tot 16.00 uur staat totaal in het teken van de "Big Green Egg".

De Big Green Egg is niet alleen een barbecue, maar een complete buitenkeuken voor in de tuin. Gebaseerd op een eeuwenoud Oosters principe en gemaakt van hoogwaardig keramiek met uitzonderlijke isolerende eigenschappen wat hoge temperaturen en grote temperatuurschommelingen aankan. De Big Green Egg is ideaal voor onbekommerd en veilig barbecueën, maar ook voor het slowcooking, bakken, braden, koken, roken en grillen van alle soorten vlees, gevogelte, vis, pizza's, brood, groenten, aardappelen en taarten.

"Zelf heb ik er ook één en het is een genot. De Green Egg heeft ongekend veel mogelijkheden en is niet alleen geschikt voor de fanatieke barbecue-er, maar voor iedereen die van kokkerellen in de buitenlucht houdt… Met de hoeveelheid houtskool en luchtstroming kun je eenvoudig de temperatuur regelen. Door het gebruik van de ConvEGGtor, een keramische tussenplaat wordt de directe warmte namelijk omgeleid en de ronde vormen zorgen voor een perfecte luchtcirculatie waardoor aanbranden wordt voorkomen. Zo wordt de Big Green Egg eenvoudig omgetoverd tot een complete heteluchtoven voor bakken en langzaam garen.", vertelt Marjet van der Vis van het Keukencentrum enthousiast. Het doel van 27 juni is om iedereen de mogelijkheden van het kooktoestel te laten zien.


"Op meerdere Big Green Eggs zullen wij de verschillende technieken tonen." Er wordt een stuk Texelse picanha (runderstaartstuk) gegrild en daarna rosé gegaard op zo'n 150 graden, op een andere Egg wordt Texelse varkensprocureur zacht gegaard op ca. 80 graden en voor een optimale barbecue-beleving wordt beenham en zalm gerookt met cederhout snippers en rookplankjes. Verrassend genoeg wordt er ook appelcake, brood en pizza gebakken op de Egg. Om de technieken tot in de puntjes te beheersen hebben de medewerkers van het Keukencentrum een heuse masterclass gevolgd bij de Librije, het beroemde driesterrenrestaurant in Zwolle. Voor kookliefhebber Van der Vis een unieke kans: "Het was heel leerzaam, de opgedane ervaring en onze passie voor koken willen we graag met onze klanten delen."

Keukencentrum Texel biedt een unieke combinatie van keukenshowroom, kookwinkel en kookstudio. Ondanks dat de winkel met een oppervlakte van 550m2 zeer luxe oogt, heeft de keukenspecialist een aanbod van keukens voor ieder budget, wat de zaak zeer laagdrempelig maakt. Middelpunt zijn de kookstudio en de uitgebreide kookwinkel met keukenmachines, kookboeken, pannen, messen, kookaccessoires en BBQ artikelen wat de zaak uitzonderlijk maakt. Het assortiment met overheerlijke delicatessen als thee, dippers, olie en azijn kom je tegen in menige keuken en wordt veel als kadootje gegeven. Keukencentrum Texel is een complete beleving op kookgebied, aan de Bernhardlaan slaagt u gegarandeerd. Niet alleen voor diegene die van plan is om een Big Green Egg aan te schaffen, maar ook voor iedereen die van koken houdt is 27 juni een datum om in de agenda te reserveren.

Niet alleen voor diegene die van plan is om een Big Green Egg aan te schaffen, maar ook voor iedereen die van koken houdt is 27 juni een datum om in de agenda te reserveren. Kom gezellig kijken en proeven, iedereen is van harte welkom! Meer informatie, agenda en webshop vindt u op de website.

Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 1 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 18 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 23 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35