Afbeelding

Beer en Kim terug naar zee

Divers

Na een verblijf van enkele maanden in de zeehondenopvang van Ecomare zijn de grijze zeehonden Beer en Kim op donderdag 4 juni vrijgelaten in de Waddenzee. Beide zeehonden zullen zich naar verwachting prima kunnen redden, hoewel Beer altijd een zichtbaar litteken met zich mee zal dragen.

Beer werd op 23 april uit zee gehaald door een groep mensen die aan het vissen was met De Rival. De jonge zeehond droeg zwerfvuil met zich mee, wat deels diep in zijn nek was ingesneden. Zijn redders sneden hem los en alarmeerden Ecomare.

De eerste dag in de opvang leek Beer nog zwak, maar al de tweede dag at hij alle vis die hem werd aangeboden. Hij werd snel levendiger en zijn wond genas voorspoedig. De dierverzorgers gaven hem antibiotica in de vis en behandelden de huid van de wond met een speciale spray. Al na een week kon Beer naar een buitenbassin. Het is een sterk dier; alleen het blijvende litteken rond zijn nek herinnert aan het feit dat hij er zo slecht aan toe was.

Zowel Kim als Beer zijn vrijgelaten door hun adoptanten. Vrij van werk en school beleefden zij een prachtige dag op Texel, met als hoogtepunt het openen van de kist, waarmee ze 'hun' zeehond de vrijheid gaven.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 2 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3