Foto Pieter de Vries
Foto Pieter de Vries

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Fotograaf, schrijver en zanger brengen ode aan Waddenzee

Divers

Fotograaf Pieter de Vries, schrijver en radiomaker Mathijs Deen en zanger en muzikant Jeroen Zijlstra proberen gezamenlijk het wad te vangen, te begrijpen en het hof te maken op zaterdag 13 juni in 'Het Vikingschip' in Den Oever. Aanvang 20.30 uur.

Texelaar Pieter de Vries vliegt al jaren regelmatig over de Waddenzee om het gebied vanuit de lucht te fotograferen. Mathijs Deen schreef De Wadden, een boek over de geschiedenis van de Waddeneilanden. En Jeroen Zijlstra zingt liederen waar altijd wel ergens de zeewind en de branding in te horen is. Deze bijzondere avond is onderdeel van het nationale Werelderfgoed-weekend 2015. 

Toegangsprijs €10,00, voor kaarten en reserveren. Bij voldoende belangstelling (max. 40 pers.) vertrekt ms Rival om 18:00 uur uit Oudeschild naar Den Oever, zodat ook Texelaars en toeristen op het eiland naar de voorstelling kunnen. De twee keer anderhalf uur durende tocht over het wad voegt een extra dimensie toe aan het waddengevoel. De terugtocht is bij eb in het schemerduister, de hele trip kost €25,00 incl. toegang en een kop koffie op de heenreis. Wie mee wil, moet wel reserveren: €25,00 per persoon storten op bankrekeningnummer NL21 RABO 0362 5182 62 t.n.v. Int Fine Art Photography onder vermelding van 'Rival' en uw naam en woonplaats. Bij slecht weer wordt er uit veiligheidsoverwegingen niet gevaren en wordt het geld teruggestort.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 7 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 10 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 12 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 12 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 13 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 13 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 14 uur geleden 18
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 14 uur geleden 5