Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Tong op de schoenen voor Riodroom Larissa en Haliegh

Divers

In totaal zo'n 120 leerlingen van de groepen 5,6,7 en 8 van de Jozefschool in Den Burg hebben vrijdag een sponsorfietstocht gehouden om geld in te zamelen voor VIPSport, de stichting die Larissa Klaassen en Haliegh Dolman ondersteunt in hun 'Road to Rio'. In totaal werd €1817,20 opgehaald.


Met de tong op de schoenen kwamen sommige leerlingen voorbij fietsen. Alles werd uit de kast gehaald om zoveel mogelijk rondjes te rijden op de wielerbaan aan de Haffelderweg. Zij werden hierbij ondersteund door Larissa en Haleigh die ook op de fiets waren gestapt en zichtbaar genoten. "Kom op, je kunt het. Nog maar een paar rondjes", moedigden de dames de leerlingen aan. Als dit nog niet motiverend genoeg werkte hadden de scholieren ook nog steun aan de opzwepende muziek van Robin van Sambeek.


Iedere keer dat de finish gepasseerd werd moesten de leerlingen stoppen om een streepje op hun arm te laten zetten. Dit om aan het einde te kunnen vaststellen hoeveel geld er op gehaald was. Hoe langer het duurde, hoe fanatieker sommigen werden. Al van afstand begonnen ze te roepen en hun hand uit te steken, waarbij afstappen geen optie meer was. Er werd hooguit afgeremd om de leraren en ondersteunende ouders de kans te geven een vluchtig krabbeltje te kunnen zetten. "Dit is toch geweldig. Dit is de eerste keer dat er zo'n grootschalige actie succesvol voor ons is georganiseerd", vertelt een enthousiaste Larissa. Ook Haliegh keek haar ogen uit.


De leerlingen die het georganiseerd hadden, Douwe Komdeur (11) en Annabel Fransen (10), kunnen trots zijn op de prestatie die ze hebben neergezet. Alles liep volledig volgens planning. Na afloop was er voor iedereen wat te drinken.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 4 uur geleden 9
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen gisteren
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30