Marco van  Sambeek en Toon Schoenmaker werken samen in Camper Onderhoud Texel.
Marco van Sambeek en Toon Schoenmaker werken samen in Camper Onderhoud Texel.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Adv.

Van Sambeek en Schoenmaker starten Camper Onderhoud Texel

Divers

Lekker met de camper er op uit. Om teleurstelling te voorkomen doet u er goed aan uw kampeerauto eerst grondig te laten nakijken door de vakman. Daarvoor hoeft u het eiland niet meer af nu Schoenmaker Autoschade en Carrosserie en Van Sambeek Truckservice hiervoor samenwerken onder de naam Camper Onderhoud Texel.

Twee bedrijven die elkaar versterken. Van Sambeek Truckservice in Oudeschild al sinds 1983 volledig ingericht voor het ontvangen van trucks en campers, van busjes tot het formaat van een touringcar. Gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van het motorisch gedeelte, het chassis, de cabine, vering, banden en andere technische zaken en uitgerust voor het verlenen van de APK-keuring. Schoenmaker Autoschade en Carrosserie aan het Wezenland in Den Burg is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van de opbouw van campers. Toon Schoenmaker: 'Die kijken we helemaal na, van onder tot boven. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je onderweg schade hebt opgelopen aan het dak. Die zie je niet altijd, maar kan er wel toe leiden dat er vocht tussen de wanden komt en dat wanden gaan uitzetten. We doen een vochtmeting, kijken de gas- en elektrische installatie na, leidingen, sanitair, airco, toilet, douche en noem maar op. Want je wilt tijdens je reis geen onaangename verrassingen, hiermee houd je het risico op tegenvallers minimaal.' Schoenmaker, het bedrijf dat al 87 jaar bestaat, is ook een gerenommeerd adres voor onderhoud, service en keuring van caravans.

Beide bedrijven hebben kwaliteit hoog in het vaandel staan. Om die te garanderen is Schoenmaker aangesloten bij de Focwa organisatie. Zoals Van Sambeek Truckservice is aangesloten bij Bosch Carservice. Dat betekent dat wordt voldaan aan de hoge kwaliteitseisen die deze keten stelt aan de aangesloten bedrijven. Robin van Sambeek: ''Onze medewerkers gaan regelmatig naar de overkant voor bijscholingen. Campers worden gerepareerd volgens de fabrieksnormen, precies zoals de dealer die ook zou uitvoeren. Met bijvoorbeeld originele onderdelen. Die kwaliteitsdrempel betekent onder meer dat je als eigenaar van een camper het recht op garantie behoudt. Daarvoor hoef je niet naar een bedrijf aan de overkant. Een stuk makkelijker dus.'

De service die de twee Texelse bedrijven leveren gaat verder. Toon Schoenmaker: 'De klant hoeft maar met één van ons een afspraak te maken, wij regelen het verder dat de kampeerauto APK wordt gekeurd en van onder tot boven wordt nagekeken. Voor wie wil halen we de camper thuis op en leveren hem na de controle- en onderhoudsbeurt weer thuis af.' Meer informatie op www.camperonderhoudtexel.nl.


Van Sambeek Truckservice, Schilderweg 252, 1792 CK Oudeschild, tel. 0222-315353, e-mail info@vansambeek.com.

Schoenmaker Autoschade en Carrosserie, Wezenland 6, 1797 AZ Den Burg, tel: 0222-313111, info@schoenmakerautoschade.nl.

Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 4 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 23 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen gisteren
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2