Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Texel'94 naar eerste divisie

Divers

De zaalvoetballers van Texel'94 zijn gepromoveerd naar de eerste divisie van het zaalvoetbal.

De Texelaars wonnen vrijdagavond in een volle sporthal Ons Genoegen met 6-2 van de Ruif uit Tuitjenhorn. De eerste wedstrijd was in 4-4 geëindigd. Texel'94 kwam al snel op voorsprong. De Ruif maakte gelijk, maar bij rust stond het 4-1. Na de rust stelde Texel met twee snelle doelpunten de overwinning veilig. De Ruif, dat degradeert naar de topklasse, zette de eindstand op 6-2.

Typerend voor de gedrevenheid van de spelers was Jesper Arkenbout. Hij liep in de tweede helft een stevige snee op aan zijn kin, nadat hij tegen de grond was geklapt, maar na een korte behandeling stond hij met een stapel verband om zijn hoofd weer in het veld om de belangrijkste wedstrijd van het seizoen uit te spelen. Coach Martijn de Veij ging na afloop bij de spelers op de schouders.

De eerste divisie is het eennahoogste niveau in Nederland op het gebied van zaalvoetbal. Het is voor het eerst dat Texel'94 in die klasse uitkomt.

Blijdschap bij de zaalvoetballers van Texel'94 nadat het eindsignaal heeft geklonken.

Volle bak in sporthal Ons Genoegen in Den Burg.

De Ruif heeft even letterlijk het nakijken.