De Texelrunners zijn klaar voor de Roparun van Parijs naar Texel.
De Texelrunners zijn klaar voor de Roparun van Parijs naar Texel.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Roparunners lopen van Parijs naar Rotterdam voor het goede doel

Divers

De collecte die de Texelrunners de afgelopen twee weken voor de Roparun hebben georganiseerd heeft € 2.579,-- opgeleverd. Daarnaast heeft de  lotenverkoop  € 2.500,-- opgebracht. Hieronder een brief van de Texelrunners. 

Het zal weinigen zijn ontgaan dat er in de achterliggende periode diverse mensen actief zijn geweest om u, op welke wijze dan ook, een bijdrage te vragen en zo de Texelrunners te ondersteunen. Reeds voor het vierde jaar op rij doet team 284 De Texelrunners namens Texel hun best om aandacht te vragen voor mensen met kanker in terminale fase. De Texelrunners maken deel uit van een  groep van 315 teams die deelnemen aan de Roparun. De non stop estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. Dikwijls komen collectanten aan de deur om een bijdrage te vragen voor diverse goede doelen, middels deze opgehaalde gelden kunnen wetenschappers hun expertise bundelen om tezamen een klein wonder te verrichten.
Uitermate belangrijk, want daardoor komt de kans op genezing van een levensbedreigende ziekte telkens een stap dichterbij.

Echter, wat als mensen de diagnose 'U bent uitbehandeld' te horen krijgen? De aarde verdwijnt dan spreekwoordelijk onder de voeten vandaan. Geen enkel medicijn kan het lot veranderen. Verbijstering, ongeloof en machteloosheid. Vanaf dat moment wandelt de wetenschap van een mogelijke lijdensweg, en een spoedig levenseinde, elke dag met de persoon in kwestie mee. Roparun zamelt geld in om deze mensen enigszins te verblijden met wat geluksmomenten. Bijvoorbeeld een gezin- waarvan één van de ouders getroffen is door kanker-  een vakantie te schenken, of een verwendag organiseren voor vrouwen met borstkanker, workshops voor oncologiepatiënten, hoofdkoelers te schenken aan ziekenhuizen waardoor haaruitval na een chemokuur beperkt wordt, theatervoorstellingen voor kinderen met kanker, realiseren van een familiekamer op een palliatieve afdeling, et cetera. De inzameling op Texel laat zien dat onze eilandbewoners een filantropische inslag hebben. Er is inmiddels een prachtig bedrag binnengehaald! Helaas waren er toch nog te weinig collectanten om elk dorp aan te doen, waardoor er veel mensen niet zijn bezocht. Bent u de collectant of lotenverkoper misgelopen en wilt u alsnog uw donatie schenken? U kunt uw statiegeldbon inleveren bij de supermarkten, of digitaal een bedrag overmaken op bankrekeningnummer : NL 96 RABO 0181 267 853

Zaterdag 23 mei vertrekt ons  team om 10.00 uur  met de boot. 's avonds tegen middernacht begint de estafetteloop vanuit Parijs 36 uur later zullen we arriveren op de Coolsingel te Rotterdam. Kijkt u op www.roparuntexel.nl  dan kun u ons live volgen en kunt u exact zien waar wij ons bevinden.

Het motto van Roparun luidt: "Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".
Geld is daarom in deze hard nodig. Roparun Texel dankt een ieder die reeds gegeven heeft, individueel of collectief. Tevens bij voorbaat dank aan u die nog een donatie zal schenken. Besef dat dankzij de sponsors, de collectanten, de lotenverkopers, en 'last but not least' dankzij u, de wereld een beetje mooier wordt!
 

Merci beaucoup!

De Texelrunners

Hieronder een fotocollage van de vorige editie van de Roparun.

d

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 12 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 17 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1