Ploeggenoten omringen Ben Siebinga na het binnen schieten van de gelijkmaker.

Sportvereniging De Koog

Verlies S.v. De Koog leidt tot gunstige uitgangspositie nacompetitie

De Koog heeft gister de laatste competitiewedstrijd van het voetbalseizoen met een verlies afgesloten. Treuren deden de Kogenaren geen seconde, want de wedstrijd ging om des keizers baard. De felbegeerde periodetitel was na het gelijke spel van vorige week namelijk al binnen gesleept.

De Koog speelde daarbij ook een bijzondere wedstrijd. Bij winst, en een verlies van directe tegenstander Zwaagdijk zou De Koog als derde op de ranglijst eindigen. Hierdoor zou een theoretische moeilijkere nacompetitie in het verschiet komen te liggen.

Tegenstander Duinrand S was een dag eerder op het eiland aangekomen en had duidelijk zichtbaar genoten van een nacht vertoeven in het ´Koger´ uitgaansleven. Het niveau van het spel van de gasten was geen schim van de heenwedstrijd afgelopen najaar. De ploeg uit Schoorl zette geen seconde druk op hun opponent uit de badplaats. Als ze al de bal in bezit kregen was de lange bal op de bonkige spits het devies.

De beste kansen in de eerste helft waren voor De Koog. Het was Maurice de Groot die een bal uit een voorzet op de lat wist te knallen. Ook Ben Siebinga, Jesse Blaauboer en Alex Daalder kregen goede mogelijkheden om de score open te breken. Vooral Daalder was na een knappe individuele actie op weg naar een treffer maar zijn schot kon de keeper tot corner verwerken.

Het eerste doelpunt werd tegen de verhoudingen in de 18e minuut door Duinrand S gemaakt. Keeper Eddy Witte kwam uit zijn doel om een aanvaller van scoren af te houden. De scheidsrechter beoordeelde dit als  foutief handelen van Witte en besloot tot het geven van een strafschop: 0-1

Ook de tweede treffer werd niet gemaakt door een speler van De Koog. In de 24e minuut was het de bonkige spits van de gasten, die een bal uit de rebound van dichtbij kon inschieten: 2-0

Omstreeks de 43e minuut was het Yoni Houwing die Robin Schoo langs de lijn diep stuurde. Schoo wist een afgemeten voorzet aan de meegekomen Bart Jan Grinsigt te geven waardoor Grisnigt vrij eenvoudig kon afdrukken.
Na de thee lieten de gastheren zien niet voor niks een periodetitel binnen gesleept te hebben. Een dominerend De Koog liet de bal eenvoudige rondgaan waardoor Duinrand S genoodzaakt was tot toekijken. Deze fase werd dan ook beloond met een treffer. Het was routinier Ben Siebenga die na een dribbel vanaf links in de in de 70e minuut fraai wist binnen te schieten: 2-2

Tegen het einde van de wedstrijd werd er iets te opportunistisch aangevallen door de gastheren waardoor Duinrand S met een uitbraak in een overtal kwam te staan. Een middenvelder wist na deze aanval de bal tussen van de rand van het zestienmetergebied tussen de palen te schieten: 3-2 De scheidsrechter besloot in de 93e minuut af te blazen. Eindstand 2-3

"Vandaag was het een bijzondere situatie. Normaal gesproken ga je het veld in om te winnen. Vandaag was het met het oog op de nacompetitie niet erg om te verliezen. De periodetitel hadden we vorige week al binnen, waardoor deze wedstrijd eigenlijk een formaliteit was. De nacompetitie is een leuke uitdaging zo op het einde van het seizoen en hopelijk kunnen we dit jaar weer eens stunten. We moeten ons nu vol gaan focussen op de komende twee wedstrijden. Er komen nu interessante weken aan. "Aldus een opgetogen Marcel Ris

Een ontketende Alex Daalder op weg naar het doel van Duinrand S.
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.