ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH komt te laat op stoom

Divers

Pas toen het al gedegradeerde ZDH met tien man kwam te staan én met een 0-3 achterstand begonnen de Zwaluwen te voetballen. Hun sterke comeback werd net niet bekroond, waardoor Hollandia T de drie punten mee naar huis nam: 2-3.

ZDH was vastbesloten net als de afgelopen wedstrijden een sterke eerste helft te spelen, maar dat mislukte al snel faliekant. In de derde minnut moest Peter Zijm zijn meerdere erkennen in zijn snelle tegenstander en die passeerde keeper Daniël Bakker in de korte hoek. Ook daarna was ZDH niet bij de les, want binnen het kwartier werd het na slordig balverlies 0-2.

Vervolgens wist de thuisploeg zich enigszins te herpakken tegen de nummer drie van de ranglijst, waarvan eerder dit seizoen met 6-1 was verloren. Tot aanvallen kwam ZDH echter zelden. Het was aan keeper en aanvoerder Bakker te danken dat de achterstand niet groter werd. Bij een vrije trap tikte hij de bal prachtig naast. Even later strekte hij zich bij een kopbal net genoeg om deze via de lat tot corner te verwerken.

In de rust werd Joost van Heerwaarden met rugklachten vervangen door de 17-jarige Barry van der El. Tien minuten na de hervatting kwam Jeroen Backer binnen de lijnen voor Zijm. ZDH kwam wat beter in de wedstrijd. Zo schoot Pieter Plaatsman uit een lastige hoek net over. Met nog een kwart wedstrijd te gaan leek het duel beslist. Van der El tikte in zijn tiende wedstrijd voor ZDH 1 een doorgebroken speler licht aan en kreeg een rode kaart. Als klap op de vuurpijl werd de vrije trap langs de muur in de hoek geschoten.

Verrassend genoeg deden de tien overgebleven Zwaluwen er een schepje bovenop en scoorden ze binnen vijf minuten. Plaatsman gaf een indraaiende voorzet, waarna De Bruijn de bal met het hoofd fraai in de linkerbovenhoek kopte. ZDH leek plotseling vleugels te krijgen en ging er met Jurn Goënga voor de moegestreden Plaatsman vol tegenaan. Tien minuten voor tijd krulde de sterk spelende Remco Boogaard een vrije trap langs het muurtje. De keeper kreeg de bal niet onder controle ,waarna Jonas Leenhouts in de rebound raak schoot. Hollandia T leek rijp voor de slacht, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Zondag sluit ZDH de competitie af met een uitwedstrijd tegen Dirkshorn.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 15 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2