Afbeelding

Actief Texel

Divers

Mijn laatste blog "Welkom in de wereld van de accountant (anno 2014)" is alweer een tijd geleden geschreven. Druk… druk… druk… je kent het vast wel. Helaas ben je dan geneigd weinig tijd te nemen voor datgene wat je leuk vindt en waar je ook weer nieuwe frisse energie van opdoet. Raar eigenlijk. Maar ik kan er niet omheen: drukte is altijd aanwezig, dat zit in de aard van dit beestje, dus nu is het even tijd voor mezelf (en voor jullie).

Recent vroeg iemand hoe een werkdag voor mij als accountant er nu uitziet. Dat is natuurlijk afhankelijk van de persoon achter de functie, maar als ik voor mezelf spreek dan kan ik je vertellen dat geen dag hetzelfde is. Ik hanteer wel een planning, maar dat doe ik vooral om daar weer van af te wijken. Dat maakt elke dag uniek en een belevenis op zich. Dankzij mijn werk kom ik op veel bijzondere plekken en spreek ik met ondernemers die ieder voor zich mooie plannen en ideeën hebben. Flexibiliteit en mobiliteit zijn dan ook eigenschappen die goed van pas komen. Maar ook buiten mijn reguliere uren bij NBC Eelman kom ik in aanraking met mooie dingen en projecten, een paar voorbeelden hiervan zijn: De Ronde om Texel, Hospice Texel, Zsa Zsa Zsu business award maar ook Business Ontbijt Texel.

Het bestuur van de Ronde om Texel is momenteel druk bezig om de Ronde in 2015 een feit te laten zijn. Ik zou zeggen: noteer 6 juni maar vast in je agenda! Een frisse neus halen op het strand met uitzicht op de vele catamarans en windsurfers is en blijft een mooie ervaring. Persoonlijk kijk ik daarnaast erg uit naar de opening van het Hospice Texel – een ongelooflijk mooi en belangrijk initiatief. Je hoopt er geen gebruik van te hoeven maken, maar wat is het fijn dat het er komt! Verder zijn er de voorbereidingen voor de Markt van de Smaakbelevenis op Landgoed De Bonte Belevenis en geeft DeVerzamelPost weer de mogelijkheid om een 3D printer te aanschouwen (een echte aanrader!). Kortom de komende maanden worden druk, maar zitten vol leuke initiatieven!

Zelf ben ik ook zeer te spreken over de Bestuursklas Texel. Een initiatief van TESO, waarbij de deelnemers de mogelijkheid geboden wordt om zich te bekwamen in diverse bestuurlijke competenties. Hier zal het eiland in de toekomst de vruchten van plukken, het blijft immers lastig om bestuurders te vinden voor alle plannen, ideeën en initiatieven die we met elkaar ontwikkelen.

Als ik erover nadenk dan kan ik niet anders dan concluderen dat Texel erg actief is aangaande (de toekomst van) het verenigingsleven en maatschappelijke projecten. Er is een grote diversiteit, iets om trots op te zijn toch?! Ik ben het in elk geval wel en vind dan ook dat ik mijn best moet doen om hieraan mijn steentje bij te dragen. Als aanvulling op mijn reguliere werkdagen probeer ik daarom mijn steentjes in een deel van de avonduren of het weekend over verschillende initiatieven te verdelen… een bezig bijtje dus.

(Sandra Koning is werkzaam bij NBC/Eelman & Partners als Accountant-Administratieconsulent en MKB adviseur, bloggen doet zij op persoonlijke titel)

Afbeelding
Texelse IJsboerderij Labora zoekt ijsbereider m/v Algemeen 37 minuten geleden 1
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een weekend-/vakantiehulp 1 uur geleden
The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 4 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 5 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 22 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06