Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Lichtjesoptocht in Den Burg

Divers

Met het openingsweekend van Texel 600 jaar stad achter de rug, richt de aandacht zich nu op de Dorpendag van Den Burg op 11 april. Deze eindigt met een lichtjesoptocht door het centrum van Den Burg

De gemeente is verzocht de straatverlichting tijdelijk te doven, bewoners langs de route wordt gevraagd hun huizen extra te verlichten. Dit kan op verschillende manieren. Een feestelijke lantaarn, een lichtsnoer, waxinelichtjes, kaarsen. Iedereen kan aansluiten in de optocht. Met een lampion, een lantaarn, een lichtsnoer of een andere creatieve uiting van licht om het lichtjesfeest uit te beelden. De optocht wordt begeleid door Madlot met Middeleeeuwse muziek. Verzamelpunt is De Groeneplaats om 20.30 uur. Om 22.00 uur is de afsluiting met de prijsuitreiking van de kleurplaat. Madlot speelt balfolk, met opzwepende violen, aanstekelijke ritmes van de trekharmonica en daarboven de doedelzak. 

Aan de lichtjesavond is een kleurwedstrijd verbonden voor kinderen van drie tot tien jaar. De Texel 600 jaar Stad-kleurplaat is gratis af te halen bij Mantje en de Hema Den Burg. Dat zijn ook inleverpunten. Dit kan tot vrijdag 10 april tot 16.00 uur. Er zijn drie leeftijdsgroepen. Voor elke leeftijdsgroep is er een prijs.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Algemeen 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2