Wethouder Kingma tijdens de Boomfeestdag in De Cocksdorp.
Wethouder Kingma tijdens de Boomfeestdag in De Cocksdorp.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texels Belang wil 'situatie' Kingma toch bespreken in raad

Divers

Texels Belang heeft een extra raadsvergadering aangevraagd om de situatie omtrent wethouder Frank Kingma te bespreken. Hij kwam onlangs in het nieuws, nadat de kantonrechter had geoordeeld dat hij geld moet terugbetalen. Dat speelde rond de huisjes van Hotel Prins Hendrik waar Kingma beheerder was.

Texels Belang bracht de kwestie ook al ter sprake tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 maart. De andere partijen vonden dat de rechtszaak los staat van het werk van Kingma als wethouder van financiën en dat het onderwerp niet in de raadsvergadering thuis hoorde. 'Texels Belang wil gebruik maken van de mogelijkheid zoals geboden in artikel 17 lid 2 van de Gemeentewet om de voorzitter van de raad te verzoeken een extra raadsvergadering uit te schrijven op 31 maart 2015, om 19:30 in de raadszaal van de gemeente Texel', meldt de gemeente. 

Om de vergadering daadwerkelijk doorgang te laten vinden moet ten minste een vijfde van het aantal raadsleden hier schriftelijk om verzoeken.  De gemeenteraad bestaat sinds 27 maart 2014 uit acht fracties. De fracties van Texels Belang (3 zetels), VVD (3 zetels), PvdA (3 zetels), Texel 2010 (2 zetels), D66 (1 zetel), CDA (1 zetel), GroenLinks (1 zetel) en Sterk Texel (1 zetel). In totaal telt de raad dus 15 zetels, waarvan Texels Belang er drie bezit. Volgens de Gemeentewet moet er dus aan het verzoek voldaan worden.

Burgemeester Francine Giskes, voorzitter van de gemeenteraad, heeft laten weten het verzoek in te willigen. De extra raadsvergadering begint dinsdag 31 maart om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2