De langste route van BORT (Foto Facebook BORT).
De langste route van BORT (Foto Facebook BORT).

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inschrijving Obstaclerun begonnen

Divers

Dertig obstakels, een zware ondergrond en dat twaalf kilometer lang: het zijn de ingrediënten van de eerste Beach Obstacle Run Texel (BORT) die gepland staat voor 18 oktober. De inschrijving is gisteren begonnen en de aanmeldingen stromen al binnen.

BORT wordt georganiseerd door Morten Eschweiler, Maarten Eelman en Pepijn Kooiman. Ondanks dat er veel geregeld moet worden, kunnen ze niet wachten tot het zover is. 'We zijn niet de eerste waarbij strand een onderdeel is van de de obstaclerun, maar wel één van de weinigen. De langste route strekt zich van paal 17 tot 21 met het begin- en eindpunt bij paal 20. Een prachtig, maar zwaar parcours', vertelt Eschweiler.

Maar wat kunnen de deelnemers verwachten? 'Het is geen wedstrijd, dat is het mooie. Bij een hardloopwedstrijd wordt altijd direct naar de tijd gevraagd. Hier moet de vraag zijn "Hoe was het?". Het is de bedoeling dat de deelnemers elkaar helpen bij het overwinnen van grote bulten zand, klimwanden, kruiptunnels en andere hindernissen. Maar ook de strandopgangen an sich zijn al zware obstakels natuurlijk. 'In onze ogen is een dergelijk sportevenement dat de jeugd aanspreekt een aanwinst voor het eiland. We zetten dit jaar in op achthonderd deelnemers, maar willen binnen drie jaar uitgroeien tot de grootste beach obstaclerun van Nederland.' De deelnemers kunnen kiezen uit twee verschillende afstanden. De 6 en de 12 kilometer.

Een dag eerder is het al de beurt aan de jeugd. 'Voor jongeren tot zestien jaar hebben we - afhankelijk van de leeftijd - ook weer drie afstanden: De 1200 meter funrun, de 3000 meter kidsrun en de 6 kilometer', legt Eelman uit. De organisatie heeft al overeenstemming bereikt met Staatsbosbeheer en nationaal park Duinen van Texel over gebruik van het terrein. 'Kortom we staan er goed op. Wel zijn we nog op zoek naar vrijwilligers voor de opbouw en het evenement zelf', besluit Eschweiler. Inschrijven kan via www.beachobstaclerun.nl.

The Promised Land vertelt een stukje Deense geschiedenis van de 18e eeuw.
Kong en Godzilla strijden zij aan zij Algemeen 40 minuten geleden
Afbeelding
Blokker-Intertoys zoekt een medewerker 2 uur geleden 2
Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 3 uur geleden 5
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 20 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1