Opkomst spelers tijdens Texel'94 - Spakenburg
Opkomst spelers tijdens Texel'94 - Spakenburg

Drukte van belang bij krant

Divers

Mijn stagebegeleider was deze week op vakantie. Voordat hij vorige week vrijdag huiswaarts keerde, gaf hij een geruststellende uitspraak op de redactie: 'gelukkig hebben we Adriaan nog.'

De week begon hectisch. Een overdosis aan ingezonden berichten stond er maandag in de emailmap. De boeren noemden hun overschot in aardappels 'Pieper Mania', laat ik het overschot op de redactie dan maar 'Berichten Mania' noemen. Hoe dan ook: er was genoeg in de krant te melden. Aangezien mijn stagebegeleider van de piste afging, nam ik een groot deel van de sportpagina voor mijn rekening. Daarnaast waren er ook nog andere artikelen die geschreven moesten worden en moesten er nog interviews geregeld worden. 

De interviews had ik gepland op woensdag. Deze dag stond dan ook weer bomvol. Het begon met een interview met Nienke Bloem over haar werkzaamheden. Het was zeker een interessant gesprek. Daarna wou Nienke nog even een selfie maken. Ja het is allemaal mogelijk in de 21ste eeuw. Ik heb het ook maar een naam gegeven: 'Jourselfie'. Jour staat dan weer voor journalist.

Later in de middag met de auto naar De Cocksdorp. Daar hielp wethouder Frank Kingma 25 kinderen met het neerzetten van nieuwe plantjes in het kader van 'Boomfeestdag'. Vervolgens gelijk door naar Den Burg, daar had ik een interview met Imme Schraag (10). Zij rijdt pony op hoog niveau en is net tweede geworden op het NK in Ermelo. Dat was een mooie aanleiding voor een interview.

Als afsluiting van de dag een mooie voetbalwedstrijd op Sportpark Zuid in Den Burg. Daar trad Texel'94 aan tegen topklasser Spakenburg. De thuisploeg verloor geflatteerd met 1-5. Door de snijdende kou was ik blij om weer thuis te zijn. Daarna kon ik donderdag nog even keihard aan de bak om de week in rust af te sluiten. 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45