Foto: Gerhard Taatgen
Foto: Gerhard Taatgen

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Video

Compagnie muzikaal de lente in

Divers

In De Compagnie op de haven van Oudeschild wordt 21 maart Spring-Fest gehouden. Dit is een kleinschalig, voor iedereen toegankelijk festival met vier goede bands.

Jug Bros bijt om 16.00 uur het spits af. Inmiddels is Jug Bros op Texel een begrip, een introductie van deze band is dan eigenlijk ook niet nodig. Na de Texelse opening is het de beurt aan de Living Room Heroes. Inmiddels hebben zij een aardige schare fans op Texel. Na gespeeld te hebben bij onder meer 3FM, Radio 1 en op een flink aantal podia in Nederland en Duitsland, wordt duidelijk dat de nummers klaar zijn om met een complete band te spelen. Een geslaagd muzikaal avontuur in Parijs met bassist, Rodrigo Davids en drummer Mike Visser, resulteert dan ook in de Living Room Heroes band. De vier heren zijn het avontuur aangegaan en brengen met trots hun eerste EP uit . 'Fool To Believe' , een mengeling van Amerikaanse Roots muziek en een voorliefde voor mooie liedjes.

 

Daarna is het de beurt aan Audio Adam. De Groningse band, bestaande uit Tjerk Koekkoek (zang / piano / gitaar), Jasper Dijkstra (gitaar / bv), Ronald Maas (bas / bv) en Robert-Jan Zigterman (drums), timmert al een paar jaar flink aan de weg. Zo werden ze al verkozen tot 3FM Serious Talent, stonden ze in het voorprogramma van de Counting Crows, Go Back To The Zoo, Ilse Delange en Scouting For Girls, tevens speelden ze op Eurosonic Noorderslag. De beroemde 1 minuut van DWDD hebben ze inmiddels ook op hun CV staan.

 

Als afsluiter spelen de dames van Luminize. Deze Kroatische all-girl band is verhuisd naar Den Haag om een droom te realiseren: de wereld bewijzen dat het mogelijk is om met een girl band internationaal succesvol te worden. In september is hun eerste single "Kill It With Love" uitgekomen. Deze release is niet onopgemerkt gebleven want de dames van Luminize hebben al bij diverse radiostations hun nieuwe nummer mogen spelen. De meiden hebben heel wat in de planning de komende tijd, waaronder de bezoekers van Spring-Fest uit hun dak te laten gaan deze avond.

 

De muziek stopt met Spring-Fest niet. Na Koningsdag speelt Jug Bros iedere dinsdagavond, in de zomermaanden zullen er nog gezellige optreden op zondagmiddagen zijn en van het najaar wordt er verder gegaan op de zaterdagavond. 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 6 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45