Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Wijzigingen bij Texelhopper

Divers

Bij de Texelhopper vinden vanaf maandag een paar wijzigingen plaats in de aansturing van de kleine busjes die vraaggestuurd rondrijden.

Volgens een woordvoerder van de Texelhopper worden de kleine busjes efficiënter ingezet. Tot nu toe konden reizigers die reserveerden meestal kiezen uit twee vertrektijden binnen het uur. Dat wordt teruggebracht naar één. Het uitgangspunt dat iemand gegarandeerd vervoer heeft als er tot een uur van tevoren is gereserveerd, blijft volgens de woordvoerder overeind.

De wijziging komt voort uit kostenoverwegingen en het moet leiden tot gemiddeld meer mensen in de kleine bussen. Daar zitten nu gemiddeld drie mensen in. Vanuit de Texelhopper wordt gestreefd naar gemiddeld vier tot vijf mensen. Er kunnen in totaal acht mensen in een busje.

Daarnaast stoppen de kleine busjes in de avond eerder met rijden. Nu kan vanaf 22.00 uur nog een rit met een busje worden gemaakt. Vanaf maandag wordt er tot 22.00 uur gereden. 'Daarmee wordt weer voldaan aan het uitgangspunt dat de Texelhopper alle normale afvaarten van de veerboot zal bedienen, maar ook niet meer dan dat. Wil men later vervoerd worden, dan moet er een taxi besteld worden.' Reizigers die met de laatste boot om iets voor 22.00 uur op 't Horntje arriveren en een klein busje hebben gereserveerd, worden net als nu naar de gewenste bestemming gebracht. 'De laatste mogelijkheid om vanaf de vuurtoren naar het zuiden te reizen zal een vertrek om circa 21.10 uur zijn.'

De woordvoerder wijst erop dat het binnen de proefperiode verstandig is met meerdere scenario's te werken om daarmee ervaringen op te doen. 'Het is goed mogelijk dat we tegen de zomer de inzet van de bussen weer uitbreiden. Dat is afhankelijk van de vraag en het meest passende aanbod op dat moment. De kunst is in deze proefperiode zo goed te leren plannen en het systeem zo efficiënt te maken, dat het daarna ook kan blijven voortbestaan. Daar is het ook een proef voor.' Aan lijn 28 en lijn 629 (de scholierenlijn) verandert niets.

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 7 minuten geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 3 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 4 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 7
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 6 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 6 uur geleden 10
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 6 uur geleden 15
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 6 uur geleden 5