Dit was de bonbon wat geproefd mocht worden
Dit was de bonbon wat geproefd mocht worden

Van lekkernij tot afspraken maken (Adriaan van Liere)

Divers

Ik zit alweer op de helft. Ik hoor u denken. Op de helft waarvan? Waar heeft hij het over? Ik heb het over mijn stage. Toen ik op 2 februari begon aan mijn stage had ik tien volle werkweken voor de boeg. Vandaag de dag zit ik inmiddels aan het einde van week vijf. Dat betekent dat ik dus nog vijf weken stageloop bij de Texelse Courant.

Deze week begon uitstekend. Dat ik lekker in mijn vel zat kwam mede door mijn vijf doelpunten namens het FC Jan Frans team tijdens het Nietgering toernooi. Ook de overwinning van mijn club Ajax op koploper PSV gaf mij een heerlijk gevoel. Hoe dan ook: Er moest ook gewerkt worden, want het is maandag en dinsdag moet de krant weer op de deurmat liggen. Ik zocht de sportberichten uit de email-map en zette het om tot een krantenbericht. Daarnaast maakte ik van een persbericht een nieuwsbericht. Het bericht ging over de start van het broedseizoen. Om de vogels niet te storen moeten de honden in het duingebied aan de lijn blijven en moeten de katten 's nachts binnen gehouden worden. Aan het einde van de dag nog een interview gehouden met een Texelaar die als mascotte het veld bij van Feyenoord mocht betreden. 

Dinsdag was een dag waar ik veel op aan gesproken werd door familieleden. Zij lazen op mijn blog van wordpress.com dat ik bonbons had geproefd. Gretig vroegen ze mij: Waar zijn de bonbons? Je hebt toch wel wat voor ons meegenomen? Helaas moest ik ze teleurstellen ik had geen bonbons voor hen. Dat ik bonbons mocht proeven kwam door dat ik met mijn stagebegeleider naar de presentatie van de lekkernij gingen. Daarnaast had ik telefonisch geprobeerd een interview te regelen met betrekking tot volleybal, maar kreeg ik de desbetreffende persoon niet te pakken. Aan het einde van de dag had ik nog een interview over de Segway. Kooiman Tweewielers krijgen tien van zulke machines aangeleverd en gaan met de voertuigen Segway tours organiseren. 

De laatste dagen van de week ging ik met mijn stagebegeleider naar een sluitende bakker. Het bakkerijtje was nog in oude staat. Bij binnenkomst rook je meteen de heerlijke geur van vers gebakken brood. Het was een mooi pand. Het is dat ik nog geeneens weet hoe je een eitje moet bakken, laat staan brood. Anders had ik misschien overwogen om het bakkerijtje over te nemen.  Het is toch jammer dat het pandje dicht gaat. Het is nog niet bekend wat er met de bakkerij gaat gebeuren. Vervolgens maakte ik van een persbericht een nieuwsbericht. Het verhaal ging over een Noordzeekrab die vast zat in een visnet. Het visnet werd met de krab aangespoeld en gevonden door een medewerker van Ecomare.  Nadat ik het artikel af had raakte ik met mijn begeleider nog naar een bouw van een ecologisch huis. Het was zeker bijzonder. Het huis word namelijk gemaakt van herbruikbare materialen. 

Tot slot regelde ik nog diverse afspraken voor een interview voor de krant van volgende week. Ik kan terug kijken op een leuke week. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2