Afbeelding

SP test Texelhopper bij verrassing

Divers

De SP heeft zaterdag de Texelhopper getest door met vijftig mensen tegelijk een beroep te doen op de bus.

De SP'ers begonnen in de trein op weg naar Den Helder met het bellen naar de Texelhopper om een plek in de bus op Texel te reserveren.

Zaterdagmiddag kwamen de vijftig, vertegenwoordigers van diverse SP-afdelingen in Noord-Holland, bijeen in De Lindeboom in Den Burg om elkaars ervaringen te horen. Daar bleek onder meer dat niet iedereen meekon met de busjes die klaarstonden op 't Horntje, waardoor er tien mensen moesten achterblijven. Zij werden later door een touringcar opgehaald om alsnog op hun bestemming te komen.

De vijftig wilden naar diverse plekken op het eiland. SP-lijsttrekker Remine Alberts had gereserveerd om naar de Kadijksweg te gaan, maar daar kwam ze nooit aan.  Zij stapte naar eigen zeggen om 12.10 uur in de bus op 't Horntje en om 13.50 uur stapte ze maar elders uit in Den Burg na eerst via De Cocksdorp te zijn gereisd.

Er was volgens de groep op 't Horntje veel verwarring over wie wel en niet in de bussen mee zouden kunnen. Volgens één reiziger verdween zijn naam ter plekke van de tablet van de chauffeur, waardoor hij niet meekon. Mensen die niet hadden gereserveerd konden volgens de SP'ers juist weer wel meereizen. Telefonisch verbinding krijgen met de Texelhopper bleek eveneens lastig, er werd gesproken van wachttijden van 11 en 20 minuten.

SP-Statenleden Alberts en Marnix Bruggeman zeiden de reacties te verzamelen om binnen de provincie de bevindingen met de Texelhopper in de praktijk te laten zien.  Vanuit de zaal werd opgemerkt dat er wat aan de capaciteit van het systeem moet gebeuren voordat het in de zomer echt druk wordt met toeristen. De test was onderdeel van de provinciale verkiezingscampagne waar de SP zaterdag op Texel mee begon. 
  

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 13 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30