Maaike Jansen (links) tijdens haar presentatie over gezond eten voor leerlingen van de eerste klas uit het voortgezet onderwijs.
Maaike Jansen (links) tijdens haar presentatie over gezond eten voor leerlingen van de eerste klas uit het voortgezet onderwijs.

Van E-sport tot het overleven van de brugklas

Divers

De invloed van alcohol en cannabis op het prestatievermogen, hoe werkt creativiteit en bestaat er verschil tussen hair-repairshampoo's? Slechts een greep uit de onderzoeksvragen voor profielwerkstukken waarover scholieren uit HAVO en VWO dinsdagavond in OSG De Hogeberg 91 presentaties verzorgden.

Een grote diversiteit aan onderwerpen. Zoals over de gevolgen van de nieuwe alcoholwet op Texel tot dyslexie en van het overleven van de brugklas tot de toekomst van het onderwijs op Texel. Maar ook over Tessels dialect en een compleet toneelstuk en een musical, projecten waar vele honderden uren in zijn gestoken.

De uitvoerders presenteerden zich voor de klas of deden hun verhaal aan de hand van posters. Geen alledaagse bezigheid en de zenuwen die menigeen parten speelden werden zo mogelijk nog groter doordat hun presentaties kritisch werden beoordeeld door docenten en juryleden. Er waren veel belangstellenden op de been. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3