Een mooie zonsopgang foto in de buurt van De Waal
Een mooie zonsopgang foto in de buurt van De Waal

Twee mooie stageweken (Adriaan van Liere)

Divers

Mijn naam is Adriaan van Liere (20) en ik  volg de opleiding journalistiek op het ROC Friese Poort in Drachten. Ik ben sinds vorige week begonnen met een stage bij de Texelse Courant. Er zal één keer in de week een blog over mijn stage gepubliceerd worden. 

Maandag 2 februari was het begin van mijn tien weken durende stage. Hiervoor heb ik de Texelse Courant als leerbedrijf gekozen. We zijn nu bijna twee weken verder en ik kan de conclusie trekken dat de keuze voor de Texelse Courant een juiste beslissing was. Ik heb veel kunnen lachen op de redactie. Uiteraard ook veel kunnen en mogen doen voor de krant en ik heb mij om verschillende dingen enorm verbaasd. Niet alleen omdat het bij sommige dingen op de meest vreemde manieren gebeurt.

Mijn eerste week begon met een interview met havenmeester Saskia Poelman. Dat was een mooi en leuk begin van deze periode. Het verslag is goed gelukt. De rest van de week werd volbracht met verschillende artikelen. Deze week begon maandag met een stukje over Texel'94. De club had besloten om het aflopende contract van trainer Willem Roomeijer niet te verlengen. Hierdoor is het niet alleen zijn eerste seizoen, maar ook direct zijn laatste bij Texel'94. De Helderse trainer was onaangenaam verrast over dit besluit. De gang van zaken vond ik nogal vreemd. Er zou geen klik zijn tussen spelers en trainer. Ook zei Roomeijer dat hij drie keer door de club is gevraagd of hij door wilde gaan. Nadat hij aangaf door te willen gaan als trainer, bedankte de club hem voor zijn bewezen diensten. Toen ik de voorzitter van Texel'94 daarover belde, ontkende hij dat hij Roomeijer drie keer heeft benaderd. Volgens de club was het aflopende contract de reden dat de club niet verder wou met de trainer. Ik vond het zeer vreemd, moet ik eerlijk bekennen. Aan het einde van de dag nog even aandacht besteed aan een twaalfjarige jongen die op zoek is naar een elfjarig meisje, genaamd Jette. Zij schreef een flessenpostbrief, maar het meisje is nog niet gevonden. De Texelaar krijgt steun van radiozender 3FM.

De volgende dag was ook al zoiets. In de ochtend hield ik mij bezig met het afronden van een achtergrondverhaal. Het verhaal gaat over de prestaties van de Texelse voetbalploegen in de eerste seizoenshelft. Aan het einde van de ochtend kwam er een melding over een inval van de politie bij de Chinees. Ik daarheen gefietst, zag ik alleen twee agenten voor het pand staan en agenten her en der uit het pand lopen. De inval was blijkbaar al geweest. Uiteindelijk bleek dat de Chinees een grote hennepplantage had. Ik moest daar stiekem wel om lachen, maar ben  professioneel gebleven.

Later in de week heb ik mijn verhaal over het voetbal afgerond en afspraken gemaakt voor een verhaal van volgende week. Hoe dan ook: de eerste weken bij de krant zijn mooie dagen geweest. 

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2