Afbeelding

Netwerkbijeenkomst Noordkop in OSG De Hogeberg

Divers

In OSG De Hogeberg wordt donderdag 12 februari de Netwerkbijeenkomst Noordkop gehouden.

Het doel van deze bijeenkomst is de samenwerking tussen scholen uit het voortgezet (bèta)-onderwijs in de Noordkop te intensiveren door uitwisselen van praktijkvoorbeelden. Tweede doel is scholieren kennis laten nemen van praktijk voorbeelden uit de bèta-beroepswereld om zo een bijdrage te leveren aan beroeps en loopbaan oriëntatie.

Het curriculum van de bétavakken is in de afgelopen jaren ingrijpend vernieuwd. Naast het toenemende gebruik van ICT spelen het gebruik van leefwereld, beroeps en wetenschappelijke contexten een grote rol. De verduidelijking van contexten wordt ondersteund door scholieren kennis te laten maken met concrete voorbeelden uit bedrijven en het hoger onderwijs. De aanwezigheid van wetenschappelijke instellingen en maritiem georiënteerde bedrijven in de Noordkop biedt tal van mogelijkheden voor uitwisselingen. Hoewel er al velerlei samenwerkingen geïnitieerd zijn (Jet-Net, Bétapartners) kan een geïntensiveerde uitwisseling leiden tot het vergroten van bètakennis van scholieren en docenten. Ook biedt een netwerk kansen om talentvolle scholieren meer uit te dagen.

Programma

15:45 – 16:15 uur Inloop en koffie

16:15 uur                 Opening door Gea Koops (schoolleiding OSG)

16:20 uur                 Welkom door Agnes Kemperman (Bétapartners, It's Academy)

16:30 uur                 Prof. Dr. Stefan Schouten, NIOZ, Afdeling Mariene Organische Biogeochemie (BGC) "Membraanlipiden: Van microbiële ecologie tot vroegere zeewater temperaturen".

17:15 uur                 'Meet en Greet' met bedrijven en scholen: Ecomare (Mieke Bon, Waddenzeeschool), NIOZ (Marieke Vloemans), OSG (Lutz Lohse, Good practices), KIM (Kees Turnhout), ICT in de Wolken (Cor de Beurs, E-learning)

18:00 -18:45 uur         Walking diner met oa. live video-conference met Hans van Haren (NIOZ) onderweg met het onderzoeksvaartuig 'RV Pelagia' naar St. Eustatius. "Interne golven en turbulente menging in een diepzeetrog, Puerto Rico Trench; 8350 m".

18:45 -19:15 uur         Afronding (Agnes Kemperman/ Gea Koops)

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2