Afbeelding

Scholieren trotseren storm en hagel voor schone Slufter

Divers

Leerlingen van de Vliekotter uit Oosterend gingen vorige week onder stormachtige omstandigheden de Slufter in voor een schoonmaakactie van AquaTX en Nationaal Park Duinen van Texel. Gewapend met handschoenen en vuilniszakken ruimden zij de rommel op in het noordelijk deel van de Slufter. Ook de bovenbouw van de Thijsseschool, die maandag op pad ging, haalde tientallen zakken met aangespoeld afval uit het natuurgebied.

De scholen doen mee aan een gezamenlijk project van het Nationaal Park en AquaTX om het Texelse duingebied schoon te maken. Aan de opruimactie is een lesprogramma gekoppeld, dat zich richt op de bijzondere natuur in het gebied en de schadelijke gevolgen van plastic voor het milieu. Na een inleidend praatje van boswachter Erik van der Spek, zwermden de leerlingen over het gebied uit. De kinderen van de Vliekotter moesten een harde wind en zelfs flinke hagelbuien trotseren. Hun inspanningen werden echter ruimschoots beloond: door de harde wind in de afgelopen weken was er een enorme hoeveelheid afval aangespoeld. Naast de gebruikelijke flesjes en stukken plastic, sleepten de scholieren ook rollen gaas, visnetten, jerrycans en kratten van behoorlijke afmetingen het gebied uit.

Ondanks de inspanningen van de Vliekotter, bleef er nog voldoende rommel over voor de leerlingen van Thijsseschool uit Den Burg, die maandag gingen opruimen. Zij troffen beter weer. Met een aangenaam zonnetje struinden zij de duinrand van de Slufter af en scoorden eveneens tientallen zakken vol rommel. Het afval wordt in de komende weken gebruikt voor het project Kunst in de klas van Artex. Kunstenaar Maurice Christo van Meijel maakt met de leerlingen kunstwerken van al het gevonden materiaal.

Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 12 minuten geleden
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51