Afbeelding

Energie Award voor Texel

Divers

´De gemeente Texel wint de Award voor Energiebesparing in de Gebouwde Omgeving. Texel ontvangt de prijs omdat zij het afgelopen jaar per inwoners de meeste energiebesparing heeft gerealiseerd in de provincie Noord-Holland´, dat meldt de gemeente in een persbericht op de website.

Wethouder Hercules nam donderdag 22 januari namens de gemeente Texel de prijs in ontvangst, die uitgereikt werd door Jaap Bond, gedeputeerde voor duurzame energie bij de provincie Noord-Holland. Hercules: ´Dit resultaat motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg. De vele initiatieven en investeringen van inwoners, Stichting Woontij, tal van ondernemers en ook bijvoorbeeld een project als het slimme energiesysteem Kiek van TexelEnergie werpen hun vruchten af´. Jaarlijks worden prijzen uitgereikt aan Noord-Hollandse gemeenten die veel bereiken op het gebied van energiebesparing of -opwekking.

Volgens de gegevens uit Enervisa (peildatum 1 oktober 2014) realiseert de gemeente Texel met projecten gericht op energiebesparing in de gebouwde omgeving een CO2-reductie van 123 kg per inwoner per jaar. Dit resultaat is onder andere te danken aan diverse acties gericht op energiebesparing bij bewoners en een energieneutrale gebouwde omgeving.

De cijfers van de andere 2 genomineerden zijn:

-           Gemeente Haarlem, CO2-reductie van 52 kg per inwoner per jaar

-           Gemeente Aalsmeer, CO2-reductie van 43 kg per inwoner per jaar

De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarcongres van het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland in Alkmaar. Tijdens dit congres zijn de jaarlijkse Noord-Hollandse Energie Awards uitgereikt. De andere twee genomineerde gemeenten waren Aalsmeer en Haarlem. Het Servicepunt Duurzame Energie ondersteunt Noord-Hollandse gemeenten met inhoudelijke en procesmatige kennis bij de realisatie van duurzame energieprojecten in de gebouwde omgeving. Tot eind 2015 faciliteert de provincie Noord-Holland het Servicepunt, daarna wordt dit afgebouwd.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00