Larissa Klaassen en Haliegh Dolman (foto Anita Dolman).
Larissa Klaassen en Haliegh Dolman (foto Anita Dolman).

Larissa slaat terug met twee titels

Divers

Het sprookje van Larissa Klaassen leek aan diggelen nadat haar samenwerking met Kim van Dijk stuk liep en de Dorian Foundation de steun terugtrok. Op het KNWU NK Baanwielrennen heeft de Texelse met haar nieuwe partner Haliegh Dolman keihard teruggeslagen. Het team won zowel de 1000 meter tijdrit als de 200 meter sprint, bovendien werd op beide afstanden een nationaal record gereden.

De 20-jarige Larissa en de 19-jarige Haliegh vormen pas drie weken een koppel . Door bemiddeling van de bond kwamen beide dames elkaar op het spoor, nadat Larissa en haar stuurvrouw Kim van Dijk afgelopen  zomer de samenwerking verbraken. Dolman is al meerdere keren Nederlands Juniorenkampioen op de individuele sprint en Larissa geldt voor de KNWU als dé kanshebster op eremetaal op de baan tijdens wereldkampioenschappen en de Paralympische Spelen in de komende jaren. Dat deze samenwerking zo snel zijn vruchten zou afwerpen hadden beide dames in hun stoutste dromen niet kunnen bedenken.

Larissa:'Het is werkelijk fantastisch. We zagen natuurlijk wel dat het in de trainingen al super ging, maar dat moet er in de wedstrijden dan ook nog uitkomen. Dat dit nu gelukt is, motiveert enorm om straks tijdens de wereldbekerwedstrijden en het WK eind maart voor Nederland een plak te gaan veroveren.  Dat moet dan wel op een andere fiets. Doordat de Dorian Foundation de sponsoring heeft stopgezet, hebben we nu gereden op een niet-passende, zware fiets van de bond. Dat we daarmee nu zelfs al nationale records hebben gereden, zegt veel over de mogelijkheden die Haliegh en ik samen hebben.  Met deze fiets mogen we niet eens aan het WK meedoen. Er moet zich dus binnen korte tijd een grote sponsor aandienen die ons op weg helpt. Hoopvol is dat we aan het NK hebben kunnen meedoen door een twintigtal kleinere Texelse sponsors. Ontzettend fijn.'

Larissa en Haliegh reden zondag de 1000 meter in een tijd van 1.11. 348 minuten, een nationaal en baanrecord en als enig damesteam voldeden zij aan de A-limiet voor de wereldbekerwedstrijden en het WK. Op de sprint over 200 meter afgelopen maandag werd zelfs op 0,4 seconden het wereldrecord benaderd. Echter werd dat op een hooglandbaan ( Mexico) gereden. Dat de dames drie dagen lang voor publiek en tv geweldige Texelambassadeurs waren, bleek uit de prachtige Texel-tijdritpakken, gesponsord door Bets Fietsen uit Oudeschild. De door de Dorian Foundation gesponsorde Kim van Dijk en Odette van Deudekom vielen tijdens dit NK niet in de prijzen.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2